Μπορεί να μην έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που τελείωσαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, αλλά στην ΑΕΚ (όπως και στις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις) επιβάλλεται να ασχοληθούν με τη νέα σεζόν. Άλλωστε, η «κιτρινόμαυρη» προετοιμασία ξεκινάει στις 26 Ιουνίου και ο Μανόλο Χιμένεθ σίγουρα θα ήθελε να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες στη διάθεσή του, από αυτούς με τους οποίους θα δουλέψει για την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Ο Ισπανός τεχνικός θέλει να ενισχύσει το ρόστερ της ομάδας του στη μεσοεπιθετική γραμμή της και αυτός είναι ο λόγος που άνοιξε… το ραντάρ του προς τη χώρα του, για να εντοπίσει υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους. Σύμφωνα με την «Ώρα των Σπορ», στο στόχαστρο της Ένωσης βρίσκονται τρεις συμπατριώτες του ποδοσφαιριστές.

Για τη θέση του εξτρέμ «παίζει» το όνομα του Χάιμε Ρόμέρο. Ο 26χρονος δεξιοπόδαρος άσος ανήκει στην Οσασούνα (έχει συμβόλαιο ως το 2018) και φέτος είχε μαζί της 22 συμμετοχές με 1 γκολ. Ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς τον παρακολούθησε σε πρόσφατο ταξίδι του στην ιβηρική χώρα, αλλά δεν είναι σαφές αν έχει υπάρξει επαφή και πόσο ψηλά στη λίστα βρίσκεται. Άλλωστε, για τη θέση υπάρχουν επίσης τα ονόματα των Μπαχούι και Ισνάλντο.

Για την κορυφή της επίθεσης υπάρχουν δύο ονόματα: αυτό του Άνχελ Λουίς Ροντρίγκεθ Ντίας (ή πιο απλά Άνχελ) και του Ρόντρι. Ο πρώτος είναι ένας 30χρονος βραχύσωμος φορ, που μένει μένει ελεύθερος από τη Σαραγόσα, με την οποία έκανε εξαιρετική σεζόν, καθώς σε 39 συμμετοχές είχε 21 γκολ. Ο δεύτερος είναι ένας 27χρονος επιθετικός που αγωνίζεται στην Κόρδοβα και ο οποίος επίσης μένει ελεύθερος αυτό το καλοκαίρι. Ο παίκτης που γνωρίζει καλά ο Χιμένεθ, καθώς είχαν συνεργαστεί στη Σεβίλλη, σημείωσε 11 γκολ σε 40 ματς στη Σεγούντα Ντιβιζιόν και άλλο 1 σε 3 αγώνες στο Κύπελλο Ισπανίας.