Για περισσότερες από 11 ώρες συναντήθηκαν ιδιοκτήτες και ένωση παικτών του ΝΒΑ σε μία προσπάθεια να βάλουν τις βάσεις για την άρση του lockout, που πλέον μετρά 148 ημέρες. Στόχος είναι να αρχίσει η δράση πριν τα Χριστούγεννα, όταν και βάσει προγράμματος επρόκειτο να διεξαχθούν τα πιο εμπορικά παιχνίδια της περιόδου (Ντάλας-Μαϊάμι, Λέικερς-Μπουλς), ωστόσο ο χρόνος πιέζει, αφού σύμφωνα με τον κομισάριο του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν, θα χρειαστούν περίπου 30 ημέρες από την ημέρα που θα υπάρξει συμφωνία μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Πάντως πηγάζει εκατέρωθεν συγκρατημένη αισιοδοξία πως αυτή τη φορά θα βρεθεί λύση.

Στη συνάντηση συζητήθηκε κυρίως η απόσυρση των αγωγών που έχουν κατατεθεί εκατέρωθεν. Από τη μεν ένωση των παικτών κατά της απόφασης της λίγκας να κηρύξει lockout, κάτι που θεωρούν παράνομο, από τη μεν πλευρά των ιδιοκτητών για να αποδείξουν πως το «λουκέτο» στο ΝΒΑ ήταν νόμιμο. Πέραν του Ντέιβιντ Στερν, την πλευρά των ιδιοκτητών εκπροσώπησαν ο αναπληρωτής κομισάριος Άνταμ Σίλβερ και ο ιδιοκτήτες των Σπερς Πίτερ Χολτ, ενώ από την άλλη πλευρά παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ένωσης παικτών Ντέρεκ Φίσερ, ο αντιπρόεδρος Μορίς Έβανς και ο εκτελεστικός διευθυντής Μπίλι Χάντερ.

Η ένωση παικτών δεν έχει ξανασυσταθεί σε σώμα μετά την τελευταία ρήξη με τη λίγκα (14/11( και θα πρέπει να το κάνει για να αρχίσει ξανά τις διαπραγματεύσεις για υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. Η κατανομή των εσόδων μεταξύ ιδιοκτητών και παικτών παραμένει το μεγαλύτερο, αλλά όχι και το μοναδικό σημείο τριβής ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Πηγή: sport-fm.gr