Από όλα έχει το μενού της Τετάρτης στο Champions League. Και ΑΠΟΕΛ στην Αγία Πετρούπολη κόντρα στη Ζενίτ να φιλοδοξεί να γράψει ιστορία. Και Μίλαν-Μπαρτσελόνα για την πρωτιά στο «Σαν Σίρο». Και μάχη Άρσεναλ-Ντόρτμουντ με ερυθρόλευκο ενδιαφέρον. Και τον Μπάλακ να υποδέχεται με τη Λεβερκούζεν την Τσέλσι. Όρεξη να’ χουμε, να χορτάσουμε μπάλα…

5ος όμιλος

Μάχη κορυφής διεξάγεται στην «Μπάι Αρένα» ανάμεσα σε Λεβερκούζεν και Τσέλσι. Η ομάδα του Ρόμπιν Ντουτ, που με νίκη περνά πρώτη στον πέμπτο όμιλο, θα παραταχθεί χωρίς Ρενάτο Αουγκούστο, Ορτέγκα, Μπαρνέτα και Άντλερ, που είναι τραυματίες. Κεντρικό πρόσωπο του ματς είναι ο Μίχαελ Μπάλακ, που πραγματοποιεί την 100η εμφάνισή του στα Κύπελλα Ευρώπης απέναντι στην παλιά του ομάδα. Μοναδικός απών για τους «μπλε», που απογοητεύουν στην Premiership, θα είναι ο Εσιέν.

Μονόδρομο αποτελεί για τη Βαλένθια η νίκη επί της Γκενκ στον απόηχο της εντός έδρας ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης το Σάββατο. Σημαντικές απουσίες αποτελούν για τις «νυχτερίδες» οι τραυματίες Μπανέγκα, Κανάλες, Μαντούρο και Γκουάιτα. Οι Μασουέρο, Ιμπέρ, Σιμάεϊς και Ζόνελεϊτ θα λείψουν από τους πρωταθλητές Βελγίου, που μόνο με νίκη μπορούν να ελπίζουν στην τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League.

Λεβερκούζεν-Τσέλσι
Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Βαλένθια-Γκενκ
Διαιτητής: Τόνι Σαπρόν (Γαλλία)

Η βαθμολογία

Θέση Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Τσέλσι 8 (9-2)
2) Λεβερκούζεν 6 (5-6)
3) Βαλένθια 5 (5-4)
4) Γκενκ 2 (1-8)

Η τελευταία αγωνιστική (06/12)

Τσέλσι-Βαλένθια
Γκενκ-Λεβερκούζεν

6ος όμιλος

Μάχη με ελληνικό ενδιαφέρον διεξάγεται στο «Emirates» ανάμεσα σε Άρσεναλ και Ντόρτμουντ. Οι «κανονιέρηδες» με νίκη (αποτέλεσμα που εξυπηρετεί και τον Ολυμπιακό) εξασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση την πρώτη θέση στο έκτο γκρουπ. Σημαντική απώλεια για τους πρωταθλητές Γερμανίας, που το Σάββατο θριάμβευσαν στο Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν αποτελεί η απουσία του Νέβεν Σούμποτιτς. Ο Σέρβος αμυντικός θα μείνει εκτός δράσης μέχρι το τέλος του έτους μετά τον τραυματισμό του στο πρόσωπο από αγκωνιά του Σωτήρη Κυργιάκου.

Μαρσέιγ-Ολυμπιακός
Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

Άρσεναλ-Ντόρτμουντ
Διαιτητής: Φρανκ Ντε Μπλέκερε (Βέλγιο)

Η βαθμολογία

Θέση Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Άρσεναλ 8 (4-2)
2) Μαρσέιγ 7 (4-1)
3) Ντόρτμουντ 4 (3-7)
4) Ολυμπιακός 3 (4-5)

Η τελευταία αγωνιστική (06/12)

Ολυμπιακός-Άρσεναλ
Ντόρτμουντ-Μαρσέιγ

7ος όμιλος

Έτοιμος να γράψει ιστορία είναι ο ΑΠΟΕΛ, αφού μπορεί να σφραγίσει από την πέμπτη αγωνιστική του Champions League το εισιτήριο για τους «16» για πρώτη φορά στην ιστορία του. Κόντρα στη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη μοναδικός απών θα είναι ο Μποαβεντούρα για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Οι πρωταθλητές Ρωσίας δεν θα έχουν σίγουρα στις τάξεις τους τον Κερζακόφ, πιθανώς και τον Ντάνι. Ο ΑΠΟΕΛ προκρίνεται αυτόματα, εάν η Πόρτο δεν κερδίσει μέσα στο Ντόνετσκ τη Σαχτάρ. Εάν οι Πορτογάλοι κερδίσουν, τότε ο ΑΠΟΕΛ για να είναι σίγουρη η πρόκρισή του θα χρειάζεται ακόμη μια νίκη. Είτε μέσα στην Ζενίτ που είναι και το δυσκολότερο σενάριο, είτε την τελευταία αγωνιστική στην Κύπρο με αντίπαλο την αδιάφορη (αφού θα έχει χάσει από την Πόρτο) Σαχτάρ. Υπάρχει όμως πιθανότητα ακόμη κι αν δεν κερδίσει η ομάδα του Γιοβάνοβιτς την τελευταία αγωνιστική να προκριθεί, εάν η Πόρτο δεν κερδίσει την Ζενίτ την έκτη αγωνιστική.

Σε δύσκολη θέση βρίσκονται Σαχτάρ και Πόρτο, που αναμετρώνται στο άλλο ματς του ομίλου. Ο τιμωρημένος Σρνα και ο τραυματίας Τσιγκρίνσκι θα λείψουν από τους γηπεδούχους, Οι «δράκοι» στον απόηχο του αποκλεισμού-σοκ από την Ακαδέμικα για το Κύπελλο, δεν θα έχουν στις τάξεις τους τον Βάλτερ και τον Μανγκάλα.

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-ΑΠΟΕΛ (19:00)
Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Πόρτο
Διαιτητής: Κρεγκ Τόμσον (Σκωτία)

Η βαθμολογία

Θέση Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) ΑΠΟΕΛ 8 (6-4)
2) Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 7 (7-5)
3) Πόρτο 4 (5-7)
4) Σαχτάρ Ντόνετσκ 2 (4-6)

Η τελευταία αγωνιστική (06/12)

Πόρτο-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης
ΑΠΟΕΛ-Σαχτάρ Ντόνετσκ

8ος όμιλος

Έχοντας εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση, Μίλαν και Μπαρτσελόνα μάχονται πλέον για την πρωτιά στο «Σαν Σίρο». Οι «ροσονέρι» χρειάζονται-μετά το στραβοπάτημα στη Λευκορωσία κόντρα στην ΜΠΑΤΕ-τη νίκη και θα αγωνιστούν χωρίς τους Κασάνο και Μεξές. Οι «μπλαουγκράνα» που βολεύονται και με ισοπαλία, ταξίδεψαν στο Μιλάνο χωρίς τους τραυματίες Ινιέστα, Αντριάνο και Αφελάι, αλλά και τον τιμωρημένο Ντάνιελ Άλβες.

Η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ φιλοξενεί τη Βικτόρια Πλζεν στην αναμέτρηση που θα κρίνει την τρίτη θέση.

Μίλαν-Μπαρτσελόνα
Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Βικτόρια Πλζεν (20:00)
Διαιτητής: Κέβιν Μπλομ (Ολλανδία)

Η βαθμολογία

Θέση Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Μπαρτσελόνα 10 (13-2)
2) Μίλαν 8 (7-3)
3) ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 2 (2-9)
4) Βικτόρια Πλζεν 1 (1-9)

Η τελευταία αγωνιστική (06/12)

Μπαρτσελόνα-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ
Βικτόρια Πλζεν-Μίλαν

Πηγή: sportfm.gr