Ο Χοσέ Χολέμπας τους «κέρδισε» όλους στην Εθνική με την εμφάνισή του το βράδυ της Παρασκευής στο φιλικό με τη Ρωσία και τη συμπεριφορά του στις προπονήσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Μάλιστα, οι υπόλοιποι παίκτες της «γαλανόλευκης» δεν μιλούν μόνο για την απόδοση του διεθνούς μπακ-χαφ του Ολυμπιακού, αλλά και για την χαμηλών τόνων παρουσία τους στις προπονήσεις.

Ο Φερνάντο Σάντος (ομοσπονδιακός τεχνικός) δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη του ματς: «Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από τον Χολέμπας. Έχει το μειονέκτημα ότι δεν ξέρει την γλώσσα και ότι δεν έχει συνηθίσει να παίζει με αυτούς τους παίκτες, ωστόσο σταδιακά ανέβαζε την απόδοση του και έδειξε ότι πρέπει να τον υπολογίζουμε».

Από την πλευρά του, ο Τάκης Φύσσας (τεχνικός διευθυντής της Εθνικής) έλεγε: «Σε αυτό το ματς κερδίσαμε έναν παίκτη, τον Χολέμπας. Ολοι στην Εθνική μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι από το ντεμπούτο του».

«Είναι σπουδαία προσθήκη αυτός», ήταν το σχόλιο του Σοφοκλή Πιλάβιου (πρόεδρος της Ομοσπονδίας), ενώ άλλοι παράγοντες της ΕΠΟ έλεγαν: «Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα από αυτόν, τα καλύτερα έρχονται μόλις εγκλιματιστεί, πλήρως».

Ο κ. Σάντος θεωρεί σημαντική την προσθήκη του Χολέμπας, όμως θεωρεί ακόμη πιο σημαντικό την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας από τον 27χρονο παίκτη. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός είπε στον διεθνή μπακ-χαφ πως αποτελεί μονόδρομο η συγκεκριμένη επιλογή, αφού στις προπονήσεις ο Τάκης Φύσσας έχει αναλάβει τον ρόλο του διερμηνέα και μεταφράζει από τα πορτογαλικά (από τη θητεία του στην Μπενφίκα) στα αγγλικά τα λεγόμενα τους Σάντος στον Χολέμπας.

Πηγή: sport-fm.gr