O γενικός γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, αναφερόμενος στα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο, στο κλειστό του Μαρκόπουλου, δήλωσε ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται συμμορίες που παρασιτούν στους κόλπους των οργανωμένων οπαδών μεγάλων ομάδων.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το βόλεϊ γυναικών γίνεται στόχος θρασύδειλων φασιστοειδών. Κτύπησαν με οργανωμένο σχέδιο, ένα γήπεδο, γεμάτο μικρά παιδιά, χωρίς καμία ηθική αναστολή. Ευτυχώς τα χειρότερα απεφεύχθησαν», δήλωσε ο κ. Μπιτσαξής και πρόσθεσε ότι «η μεταφερόμενη βία, από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, στο χώρο των άλλων αθλημάτων, είναι φαινόμενο που ανήκει στο κοινό έγκλημα και στις συμμορίες που παρασιτούν στους κόλπους των οργανωμένων οπαδών των μεγάλων, κυρίως, ομάδων».

Σύμφωνα με τον Πάνο Μπιτσαξή, η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό είναι διαρκής και οι Ομοσπονδίες των ομαδικών αθλημάτων, σε συνεργασία με την αστυνομία και την πολιτεία, θα πάρουν κάθε αναγκαίο μέτρο για την πρόληψη ενός φαινομένου που, όπως είπε, «εκ των πραγμάτων υπάρχει όσο η βία εξουδετερώνεται στα ποδοσφαιρικά γήπεδα».