Το σύνθημα για το αυριανό ντέρμπι με τον Άρη έδωσε ο Κοστίν Λαζάρ. Ο Ρουμάνος μέσος τόνισε πως ο ΠΑΟΚ θα δώσει τα πάντα για να κερδίσει τους «κίτρινους». «Ξέρω τι σημαίνει ντέρμπι και πόσω μάλλον με τον Αρη. Το κατάλαβα από αυτά που μου έχουν πει οι φίλαθλοί μας. Μπορούμε και πρέπει να κερδίσουμε», τόνισε ο 30χρονος παίκτης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λαζάρ στη SportDay

Για τον λόγο που αφιέρωσε το γκολ στον Μπόλονι

«Μετά το γκολ δεν είπαμε κάτι συγκεκριμένο, απλά ήθελα να τον ευχαριστήσω με τον τρόπο μου για τη στήριξη στο πρόσωπό μου. Γι’ αυτό και έτρεξα προς το μέρος του και του αφιέρωσα το γκολ. Οταν επέστρεψα από τον τραυματισμό μου, πήρα ευκαιρίες. Πλέον πιστεύω ότι είμαι καλά και μπορώ να βοηθήσω την ομάδα στις δύσκολες υποχρεώσεις της. Ευχαριστώ τον κ. Μπόλονι για τη βοήθειά του, όσο και τους συμπαίκτες μου αλλά και όσους βρίσκονται κοντά στην ομάδα».

Για το ντέρμπι με τον Άρη, αν και υπάρχουν αρκετές απουσίες λόγω τραυματισμών

«Πιστεύω ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στην ομάδα διαθέτουν ποιότητα. Οποιος παίξει θα δώσει τα πάντα για να φτάσει ο ΠΑΟΚ στη νίκη. Ξέρω τι σημαίνει ντέρμπι και πόσω μάλλον με τον Αρη. Το κατάλαβα από αυτά που μου έχουν πει οι φίλαθλοί μας. Μπορούμε και πρέπει να κερδίσουμε. Εγώ είμαι καλά, δεν πονάω σήμερα (σ.σ.: χθες) και θέλω να φτάσουμε στη νίκη. Σίγουρα αν αυτή συνδυαστεί με ακόμα ένα δικό μου γκολ, τότε θα είμαι και άλλο χαρούμενος».

Τα πλάνα του Μπόλονι

Οι νέοι τραυματισμοί του Αθανασιάδη και του Λίνο αναγκάζουν τον Λάζλο Μπόλονι να παρατάξει με κάποιες αλλαγές τον ΠΑΟΚ απέναντι στον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Σαλπιγγίδης μετά τον τραυματισμό του νεαρού επιθετικού, ενώ τη θέση του Βραζιλιάνου αμυντικού θα πάρει ο Σνάουτσνερ.

Συγκεκριμένα, ο Ρουμάνος τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Χαλκιά, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Έτο, Μαλεζά, Κοντρέρας και Σνάουτσνερ. Ως «κόφτης» θα αγωνιστεί ο Αρίας, ενώ λίγο πιο μπροστά θα παίξουν ο Λαζάρ και ο Ίβιτς. Αριστερό εξτρέμ θα είναι ο Βιεϊρίνια, δεξί ο Γεωργιάδης και στην κορυφή θα αγωνιστεί ο Σαλπιγγίδης.

Ο 58χρονος προπονητής δεν υπολογίζει τους Αθανασιάδη, Γκαρσία, Φωτάκη, Τσουκαλά και Μπαλάφα, ενώ ο Κοντρέρας αναμένεται να είναι στην αποστολή του αυριανού ματς.

Πηγή: sport-fm.gr