Έκκληση στους αδερφούς Βατσινά για συμβιβαστική λύση στο θέμα με την κατάσχεση χρημάτων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΠΑΕ ΟΦΗ έκανε ο Νίκος Μαχλάς. «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Αν δεν ξεμπλοκαριστούν τα χρήματα μέχρι την Τετάρτη, θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα» δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του συλλόγου, που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παραίτησης αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, ενώ έκανε κάλεσμα για ενότητα.

Αναλυτικά, ο Νίκος Μαχλάς μίλησε για:

-την οικονομική κατάσταση στην ομάδα: «Έχουμε περάσει ακραίες καταστάσεις και δυστυχώς είμαι πρόεδρος του ΟΦΗ στις πιο δύσκολες στιγμές της ομάδας. Δεν πειράζει όμως πρέπει να παλέψουμε. Δεν βρίσκομαι εδώ επειδή θέλω να σκορπίσω μιζέρια και γκρίνια. Κάνω έκκληση στους αδερφούς Βατσινά γιατί αυτή η υπόθεση έχει φτάσει άκρα. Αν δεν ξεμπλοκαριστούν τα χρήματα μέχρι την Τετάρτη, τότε θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα και όπως ειδατε μια ομάδα που παλεύει, τότε μπαίνει σε νέες περιπέτειες από ανθρώπους που ζουν στον ίδιο τόπο με εμάς».

-την κατάσχεση των χρημάτων:
«Για την υπόθεση Βατσινά, έγινε μια συμφωνία πριν 2 χρόνια μια συμφωνία με τον κύριο Κουράκη. Στις 22 Σεπτεμβρίου έγινε μια συνάντηση στα γραφεία του κύριου Βατσινά. Παρόντες ήταν οι κύριοι Κουτάντος και Τουγλής. Είχαμε συμφωνήσει και τους είχαμε πει ότι για να προχωρήσει η ομάδα έπρεπε να απεμπλακούμε από αυτήν την ιστορία. Σίγουρα είχαμε μια καθυστέρηση λόγω της υπόθεσης των στημένων. Φτάνοντας στο σημείο να έρθουμε σε συμφωνία με τον κύριο Βατσινά, είχαμε ελαφρώσει στην σκέψη ότι τακτοποιήθηκε αυτό το θέμα και δυστυχώς μια εβδομάδα μετά φτάσαμε να έχουμε ένα σημαντικό πρόβλημα στο οικονομικό κομμάτι».

-τις προτάσεις που έκανε η διοίκηση:
«Την προηγούμενη Πέμπτη (13/10)συναντήθηκαν οι κύριοι Κουτάντος και Τουγλής με τον δικηγόρο των αδερφών Βατσινά. Προτείναμε 200.000 ευρώ να πληρωθεί όπως είχαμε συμφωνήσει. Να δοθούν σε δόσεις, 30/11,30/1,30/3 και 30/4. Πίστευα ότι θα πάνε όλα καλά αφού αυτά τα χρήματα τους διασφαλίζονταν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και πίστευα ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η δεύτερη πρόταση ήταν να δοθούν 100.000 ευρώ στις 30/11 και 50.000 ευρώ στις 30/1, στις 30/4, στις 30/5 και στις 30/6. Μας ζήτησαν 300.000 ευρώ και εμείς δεχτήκαμε. Δεν δέχονται πλέον γιατί θέλουν να εξασφαλίσουν και τα επόμενα χρήματα ή ήθελαν το ποσό εφάπαξ. Αυτό δεν μπορούσε να γίνει γιατί δεν θα μπορούσαμε να δώσουμε το επόμενο ματς. Δεν προσπαθήσαμε να κόψουμε από αυτά που είχαν συμφωνήσει οι κύριοι Βατσινάς, Κουράκης. Το μόνο που ζητήσαμε ήταν να γίνει μια διευκόλυνση. Δεν ξέρω πως μπορούμε να ανταποκριθούμε αν δεν συναινέσουν οι αδερφοί Βατσινά. Εύχομαι να έρθει μια συμφωνία γιατί δεν ξέρω που μπορούμε να φτάσουμε αν δεν έρθει μια συμφωνία. Δεν θα μπορώ να συνεχίσω να παλεύω γιατί μας έχουν κόψει τα φτερά ώστε να βρούμε τις λύσεις που χρειάζεται και δυστυχώς η ομάδα θα πάει πολύ πίσω. Δεν ξέρω τι σκοπό έχουν αυτοί οι άνθρωποι. Δεν θέλω να τους κρίνω. Όλοι αγαπάμε αυτήν την ομάδα, όπως οι ίδιοι και ας προσπαθήσουν να δώσουν μια λύση για το καλό αυτής της ομάδας. Για το καλό όλων εμάς ώστε να φέρουμε την ομάδα εκεί που πρέπει να βρίσκεται. Περιμένω να βρεθεί μια λύση μέχρι την Τετάρτη γιατί δεν γνωρίζω πως μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο».

-το ενδεχόμενο παραίτησης: «Η ΠΑΕ ΟΦΗ δεν ανήκει σε εμένα αλλά σε όλους. Εγώ είμαι διαχειριστής απλά αυτής της ομάδας. Αναγκάζομαι και προσπαθώ να βελτιώνομαι συνεχώς όμως πλέον και εγώ θα σηκώσω τα χέρια ψηλά. Μόλις ανέβηκε ο ΟΦΗ στην Σούπερ Λιγκ, τρέχουν όλοι να πιουν το αίμα της ομάδας. Δεν μπορείτε να καταλάβετε τι προβλήματα υπάρχουν. Δεν έχουμε κάποιον μεγαλομέτοχο για να λύσει τα προβλήματα. Αν φτάσω στο σημείο να πω ότι παραιτούμαι, θα πιστεύω ότι δεν έχω να δώσω κάτι άλλο. Δεν ξέρω αν είναι λύση η παραίτηση αλλά χωρίς να σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν κάνεις. Δεν το λέω για να βάλω σε σκέψεις κάποιους άλλους όμως κάπου σταματούν οι αντοχές και λες ήμαρτον».

-την πορεία της ομάδας:
«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες και το τεχνικό τιμ για την χθεσινή εμφάνιση. Είμαστε τυχεροί που έχουμε έναν προπονητή αντάξιο της ιστορίας μας. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που είναι τρομεροί χαρακτήρες και για αυτόν τον λόγο η ομάδα επιβιώνει στα δύσκολα. Και όταν έχεις έναν τέτοιο κόσμο που σε στηρίζει, τότε όλα πάνε καλά. Είδατε όλοι ότι βγάζουμε καλά πράγματα μέσα στο γήπεδο. Είδατε τι αποθέματα δύναμης έχει αυτή η ομάδα».

Πηγή: sportfm.gr