Την περίπτωση του Βασίλη Σκούρτη εξετάζει ο ΟΦΗ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΠΟΡ FM Κρήτης. Από την Τετάρτη το βράδυ είχε γίνει γνωστό ότι δεν προχωράει η μεταγραφή του Γάλλου επιθετικού Μπενζεμιάν και οι Κρητικοί σκέφτονται να ενισχύσουν την επίθεσή με την απόκτηση του 19χρονο φορ.

Ο Αλβανός – ελληνική υπηκοότητα – ποδοσφαιριστής συνδέεται με το νησί καθώς γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά και σε μικρή ηλικία ξεκίνησε την καριέρα του εκεί . Στη συνέχεια το 2006 σε ηλικία μόλις 14 ετών πήγε στην Ολλανδία και ενσωματώθηκε στην Ακαδημία του Άγιαξ παίζοντας και στην ομάδα Νέων μέχρι το 2009. Την σεζόν 2009 -2010 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα Νέων με την ομάδα του Ολυμπιακού και πήγε στη Ιταλική Λάτσιο για να δοκιμαστεί αλλά η μεταγραφή του δεν έγινε ποτέ.

Ο Σκούρτης επέστρεψε στην Ελλάδα πέρυσι το καλοκαίρι και ως ελεύθερος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον Πανιώνιο που είχε μέχρι τον Ιανουάριο 3 συμμετοχές λόγω του ότι άργησε να πάρει την ελληνική υπηκοότητα . Στη συνέχεια η ομάδα της Νέας Σμύρνης παραχώρησε τον νεαρό φορ δανεικό από τον Ιανουάριο και μετά στον Θρασύβουλο με τον οποίο είχε 7 συμμετοχές στη Football League. Ο Σκούρτης έμεινε ελεύθερος από τον Πανιώνιο στις αρχές του καλοκαιριού και τις τελευταίες μέρες δοκιμαζόταν στην ομάδα Νέων της Αϊντχόφεν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σκούρτης είχε απασχολήσει τον ΟΦΗ και πριν από δύο χρόνια όταν ανήκε στον Ολυμπιακό, αλλά τότε η μεταγραφή του δεν είχε προχωρήσει κάτι που μπορεί να γίνει τώρα που ο παίκτης είναι ελεύθερος και μπορεί να υπογράψει στην κρητική ομάδα αν πείσει τον Αναστόπουλο μέχρι την Δευτέρα που λήγουν οι μεταγραφές.

Πηγή: sport-fm.gr