Διχασμένος θα είναι το βράδυ της Τετάρτης ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Πόρτο και Μπράγκα, δύο ομάδες στις οποίες εργάστηκε με επιτυχία την τελευταία δεκαετία, αναμετρώνται στον Δουβλίνο για τον τελικό του Europa League και ο Πορτογάλος τεχνικός του Παναθηναϊκού έδωσε τα «φώτα» του στον Τύπο της πατρίδας του.

«Θα παρακολουθήσω τον τελικό στην τηλεόραση. Θέλω να συγχαρώ και τις δύο ομάδες και χαίρομαι ιδιαίτερα για τους φίλους της Μπράγκα, γιατί επιτέλους θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μία μεγάλη χαρά, μιας και η Πόρτο έχουν πολλές τέτοιες», δήλωσε στην «O’ Jogo» και πρόσθεσε: «Η παρουσία δύο πορτογαλικών ομάδων στον τελικό με κάνει περήφανο. Παρά την κρίση που υπάρχει στη χώρα μας, το ποδόσφαιρο αποτελεί μία θετική πλευρά με όλη τη δύναμη που έχει. Ειδικά η Μπράγκα αποτελεί παράδειγμα ότι μπορεί κάποιος να ξεπεράσει τα προβλήματα. Είναι μία καλή ομάδα, όχι ακόμη μεγάλη, αλλά μπορεί να εξελιχθεί έτσι. Αποδεικνύει πως μία μεσαία ομάδα από μία χώρα με λιγοστούς οικονομικούς πόρους και φτωχή αγορά, μπορεί να έχει σπουδαία αποτελέσματα».

Ένας επιπλέον λόγος υπερηφάνειας για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι ότι στους δύο πάγκους θα βρίσκονται συμπατριώτες του, ο Αντρέ Βίλας Μπόας (Πόρτο) και ο Ντομίνγκος Πασιένσια (Μπράγκα). «Φαίνεται η ποιότητα των Πορτογάλων προπονητών. Είναι εμφανές ότι είναι ικανοί τεχνικοί και αποδεικνύεται από τα αποτελέσματά τους στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε.

Όσο για τα προγνωστικά του για το παιχνίδι, ο 65χρονος προπονητής δήλωσε: «Η Πόρτο είναι το φαβορί. Θα ήταν ανειλικρινές από μέρους μου να πω ότι δεν ισχύει αυτό. Όμως σε έναν τελικό όλα μπορούν να συμβούν. Και η Μπενφίκα ήταν το θεωρητικό φαβορί απέναντι στην Μπράγκα στα ημιτελικά, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στον τελικό. Οι παίκτες της Μπράγκα θα πεθάνουν μέσα στο γήπεδο για να κατακτήσουν το τρόπαιο, αλλά η Πόρτο έχει περισσότερα όπλα και έχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο για να κατακτήσει το Europa League».

Πηγή: sport-fm.gr