Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να μην μπει ούτε… ευρώ στον ειδικό λογαριασμό που θα ανοίξει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στις 9 Μαΐου. Οι μέτοχοι φαίνεται πως περιμένουν ο ένας τις κινήσεις του άλλου για να καθορίσουν τη στάση τους στην επόμενη μέρα του συλλόγου και το παιχνίδι τακτικής που ακολουθούν ίσως συνεχιστεί μέχρι και τη γενική συνέλευση της 17ης Μαΐου.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης επιμένει πως θα συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με το 30% (επιμένοντας να μην ενεργεί ως απόλυτη πλειοψηφία με το 54,7% των μετοχών που κατέχει). Αν, ωστόσο, διαπιστώσει πως οι υπόλοιποι μέτοχοι δεν συμμετέχουν ανάλογα με το ποσοστό τους (π.χ. ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν αναμένεται να βάλει χρήματα), τότε πιθανώς να αναθεωρήσει τη στάση του αφού βάζοντας μόνο ο ίδιος χρήματα θα αυξήσει κι άλλο το μερίδιο μετοχών του στην ΠΑΕ. Φήμες θέλουν τον «Τζίγκερ» να μη βγαίνει ο ίδιος μπροστά, αλλά να προωθεί λύση τοποθετώντας άτομα της δικής του εμπιστοσύνης, ίσως ακόμη και μέσα από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, σε καίρια πόστα στη διοίκηση.

Το… κρυφτό μεταξύ των μετόχων θα σταματήσει υποχρεωτικά στη γενική συνέλευση που θα γίνει στις 17 Μαΐου, αφού τότε ο καθένας τους είναι υποχρεωμένος να δηλώσει το ποσοστό με το οποίο θα συμμετέχει στην αύξηση και εντός μηνός να τακτοποιήσει τους λογαριασμούς του. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος φέρεται αποφασισμένος να τοποθετηθεί δημόσια μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ.

Αυτή η στάση αναμονής ασφαλώς και πλήττει το σχεδιασμό της ομάδας για την επόμενη σεζόν κι αυξάνει την αγωνία στις τάξεις των φιλάθλων για το μέλλον του «τριφυλλιού».

Βλέπει και Ζάετς

Μπορεί το τοπίο να είναι θολό σε διοικητικό επίπεδο και να υπάρχει έλλειψη χρημάτων, ωστόσο η υπάρχουσα διοίκηση του Παναθηναϊκού συνεχίζει τις επαφές με στόχο την πρόσληψη τεχνικού διευθυντή, ο οποίος όχι απλώς θα αναζητήσει καλές και προσιτές λύσεις για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, αλλά ενδεχομένως θα προωθήσει και την πώληση κάποιων παικτών στο εξωτερικό.

Οι «πράσινοι» έχουν δώσει προτεραιότητα σε λύση από το εξωτερικό. Σύμφωνα με τη «SportDay», εξετάζεται σοβαρά η περίπτωση του Βέλιμιρ Ζάετς, ο οποίος έχει εμπειρία από το συγκεκριμένο πόστο, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στον Παναθηναϊκό, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και ως γενικός αρχηγός. Την Παρασκευή αναμένεται στην Αθήνα ο Αλιόσα Ασάνοβιτς, ο οποίος πάντως δεν έχει προγραμματίσει κάποιο ραντεβού με τη διοίκηση. Όσον αφορά στον Γιάσμινκο Βέλιτς (που είναι θετικός υπό προϋποθέσεις να αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή), έχει λίγες πιθανότητες, όπως και ο Τζιανλούκα Νάνι. Ο Δημήτρης Γόντικας, που έχει επωμιστεί το βάρος των επαφών, είναι πιθανό την επόμενη εβδομάδα να θέσει υπόψη της διοικούσας επιτροπής μίας λίστα με υποψηφίους για να γίνει η τελική επιλογή.

* Ο Δημήτρης Γόντικας είναι πιθανό ακόμη και σήμερα να περάσει από τις εγκαταστάσεις της Παιανίας για να μιλήσει στους παίκτες της ομάδας.

* Η καλοκαιρινή προετοιμασία δεν θα πραγματοποιηθεί στο Κίτσμπιελ της Αυστρίας. Η διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήθελε να κλείσει το συγκεκριμένο προπονητικό κέντρο, ωστόσο καθυστέρησε να δώσει ημερομηνίες (αφού είναι άγνωστο πότε και σε ποια διοργάνωση της Ευρώπης θα λάβει μέρος).

Πηγή: sport-fm.gr