Αποτελεί το σημαντικότερο παιχνίδι της 31ης αγωνιστικής, και ίσως το παιχνίδι της χρονιάς για αυτές. Η Βαλένθια υποδέχεται την Βιγιαρεάλ στο «Μεστάγια» στην αναμέτρηση που θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση στην υπόθεση «τρίτη θέση».

Οι «νυχτερίδες» προηγούνται με τρεις βαθμούς και με νίκη γίνονται το φαβορί για την τελευταία θέση που δίνει απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε περίπτωση ήττας όμως, το «κίτρινο υποβρύχιο» θα ισοβαθμεί, δίνοντας χαρακτήρα τελικών στις επόμενες αναμετρήσεις.

Ανησυχητική για την Βαλένθια είναι η παράδοση. Οι τελευταίες αναμετρήσεις έχουν λήξει ισόπαλες είτε με νίκη της Βιγιαρεάλ. Η αρνητική παράδοση για τις «νυχτερίδες» κρατάει από τον Ιανουάριο του 2006 όταν και με 1-0 είχαν πάρει την τελευταία νίκη τους στο «Μεστάγια».

Δύσκολο έργο έχει η Ρεάλ Μαδρίτης στην 31η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν, μια αγωνιστική ημέρα πριν το μεγάλο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Οι παίκτες του Ζοζέ Μουρίνιο καλούνται να αντιμετωπίσουν την Μπιλμπάο στο καθόλου φιλόξενο… «Σαν Μαμές» με σκοπό, τι άλλο, από το να διατηρήσουν στην χειρότερη περίπτωση το -8 από την κορυφή.

Η «βασίλισσα», βέβαια, έχει πάρει τον… αέρα της ομάδας των Βάσκων στα τελευταία παιχνίδια. Στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις –έστω κι αν είναι στο γήπεδο της- έχει συντρίψει την Μπιλμπάο με 5-1. Αντίθετα, το τελευταίο ματς που έδωσε στο «Σαν Μαμές» έληξε με ήττα για τη «βασίλισσα», 1-0.

Οι παίκτες του Μουρίνιο προέρχονται από μια μεγάλη νίκη επί της Τότεναμ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Από την άλλη πλευρά η Μπιλμπάο είχε γνωρίσει την ήττα από τη Βιγιαρεάλ στο τελευταίο της παιχνίδι στο «Σαν Μαμές».

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Αλμερία στο «Καμπ Νου». Δύσκολες αποστολές έχουν οι Σεβίλλη, η οποία αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Μαγιόρκα.

Η 31η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν:

Σάββατο, 09/04/2011

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ρεάλ Μαδρίτης (19:00)
Μπαρτσελόνα – Αλμερία (21:00)

Κυριακή, 10/04/2011

Μαγιόρκα – Σεβίλλη (18:00)
Σπόρτινγκ Χιχόν – Οσασούνα (18:00)
Έρκουλες – Εσπανιόλ (18:00)
Ρασίνγκ Σανταντέρ – Λεβάντε (18:00)
Μάλαγα – Λα Κορούνια (18:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Σοσιεδάδ (20:00)
Βαλένθια – Βιγιαρεάλ (22:00)

Δευτέρα, 11/04/2011

Σαραγόσα – Χετάφε (22:00)