Θερμούς υποστηρικτές, αλλά -όπως αποδεικνύεται- και κάθετα αντίθετους με αυτό το ενδεχόμενο έχει το σχέδιο αποχής των ποδοσφαιριστών από την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα φαινόμενα βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μετά τον Ολυμπιακό Βόλου, ήταν χθες η σειρά του Εργοτέλη να ταχθεί ενάντια στον συγκεκριμένο τρόπο αντίδρασης, με αιτιολογικό ότι δεν υπήρχε ανάλογη αντιμετώπιση όταν ένας ποδοσφαιριστής, ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης του συμπολίτη ΟΦΗ δέχτηκε επίθεση από οπαδό στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Κάθετα αντίθετη είναι και η Καβάλα, ενώ σοβαρές επιφυλάξεις διατηρεί και η Κέρκυρα.

Πάντως το μέτωπο υπέρ της αποχής παραμένει ισχυρό. Το «ναι» έχουν ήδη πει Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης, Ξάνθη και Ατρόμητος, ενώ εκκρεμεί η απόφαση που θα πάρουν Πανιώνιος, Λάρισα, Αστέρας Τρίπολης και Ηρακλής.

Η Σούπερ Λίγκα παρουσιάζεται σε πρώτη φάση αρνητικά. Αφενός μεν επειδή στη διοργανώτρια αρχή θεωρούν πως θα έπρεπε ο ΠΣΑΠ προτού στείλει το κείμενο-πρόταση για αποχή στους αρχηγούς των ομάδων να συζητήσει με τη Σούπερ Λίγκα. Αφετέρου δε λόγω του ούτως ή άλλως φορτωμένου καλενταριού και των λιγοστών δυνατοτήτων που προσφέρει σε τροποποιήσεις του προγράμματος.

Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και να φανεί αν η επόμενη αγωνιστική (12-13 Μαρτίου) θα διεξαχθεί κανονικά ή όχι.

Πηγή: sport-fm.gr