Μπορεί ο Παναθηναϊκός, μέσω όσων έχουν πει οι Εργκίν Αταμάν και Κώστας Σλούκας, να ήθελε να αντιμετωπίσει τους Μπόστον Σέλτικς σε έναν άτυπο τελικό για την ανάδειξη των παγκόσμιων πρωταθλητών, αλλά οι Αμερικανοί δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται.

Οι «πράσινοι» είναι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης ενώ οι «πράσινοι» της Βοστώνης είναι πρωταθλητές ΗΠΑ και… κόσμου, όπως τους αρέσει να αυτοαποκαλούνται. Στην Αμερική συνηθίζουν να χαρακτηρίζουν «παγκόσμια πρωταθλήτρια» την ομάδα που κατακτάει τον τίτλο στο ΝΒΑ, οπότε η πλευρά των πρωταθλητών Ευρώπης ήθελε μια αναμέτρηση.

Αυτό, όμως, δεν πρόκειται να γίνει, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις παικτών και του προπονητή των Σέλτικς.

«Θα παίξω οποιονδήποτε έχει το πρόγραμμά μας, αλήθεια δεν με ενδιαφέρει», είπε ο προπονητής Ζο Μαζούλα ενώ ο αρχηγός Τζέισον Τέιτουμ τόνισε πως «δεν με ενδιαφέρουν οι υποθετικές ερωτήσεις και το τι θα μπορούσε υποθετικά να γίνει. Δεν νομίζω ότι πρόκειται να συμβεί. Υποθέτω ότι είναι πολύ απαιτητικό φορμάτ που παίζουμε ήδη και υποθέτω ότι έχει πλάκα να το συζητάμε , αλλά αμφιβάλλω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο σύντομα».

Όσο για τον φόργουορντ Εξέβιερ Τίιλμαν, είπε: «Αν θα μου άρεσε να αποδεχτώ την πρόκληση; Όχι, ειλικρινά πιστεύω ότι παίζουμε στην καλύτερη λίγκα του κόσμου, οπότε όταν λέμε ότι είμαστε «παγκόσμιοι πρωταθλητές», δεν το λέμε ελαφρά την καρδία. Το αξίζουμε. Όλοι δουλεύουν σκληρά για να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο. Δεν δίνω σημασία αν κάποια άλλη λίγκα υποστηρίζει ότι βγάζει παγκόσμιους πρωταθλητές ή οτιδήποτε άλλο. Προσωπικά, πιστεύω ότι το ΝΒΑ είναι η καλύτερη λίγκα στον κόσμο. Οπότε…».