Ο Κιλιάν Μπαπέ κατήγγειλε ότι έγινε στόχος «ψευδών ειδήσεων» μετά από δημοσίευμα της σουηδικής εφημερίδας «Aftonbladet», που υποστήριζε ότι η αστυνομία της Σουηδίας ξεκίνησε έρευνα για βιασμό, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης στη Στοκχόλμη. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το περιστατικό φέρεται να συνέβη σε ξενοδοχείο της σουηδικής πρωτεύουσας την περασμένη Παρασκευή.

Η υπόθεση συνεχίστηκε και από τη σουηδική εφημερίδα «Expressen», η οποία ανέφερε ότι η αστυνομική έρευνα αφορά τον Γάλλο διεθνή, χωρίς ωστόσο η ανακοίνωση της εισαγγελίας της Στοκχόλμης να αναφέρει το όνομα του Μπαπέ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Μπαπέ θεωρείται ύποπτος και οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να τον καλέσουν για ακρόαση, καθώς η μαρτυρία του κρίνεται σημαντική για την εξέλιξη της έρευνας. Ωστόσο, η εισαγγελία επιβεβαίωσε ότι διερευνά υπόθεση βιασμού, χωρίς να κατονομάζει τον ποδοσφαιριστή.

Ο Μπαπέ, από την πλευρά του, ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά των δύο εφημερίδων, κατηγορώντας τες για διασπορά ψευδών ειδήσεων.