Με δύο γκολ του Μορόν στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης νίκησε με 2-0 τη Λαμία, πήρε το 3ο συνεχόμενο τρίποντο και ανέβηκε στους 14 βαθμούς, όσους έχει και η ΑΕΚ που νωρίτερα έχασε από τον Παναιτωλικό (1-0), με αποτέλεσμα να μοιράζονται την 1η θέση της Stoiximan Super League περιμένοντας τα αποτελέσματα των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού την Κυριακή (6/10).

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά τις διαδοχικές νίκες επί των «ερυθρόλευκων» και των «ασπρόμαυρων», οι «κίτρινοι» μπήκαν φουριόζοι στο ματς και χρειάστηκαν μόλις 4 λεπτά για να ανοίξουν το σκορ με την ωραία κεφαλιά του Μορόν μετά την εκτέλεση φάουλ του Μόντσου. Προβάδισμα από νωρίς, επομένως, για την ομάδα του Άκη Μάντζιου που θα μπορούσε να βάλει και 2ο γκολ αμέσως μετά, στο 8′, με το τετ α τετ του Ντιαντί μετά την κάθετη του Γκαρθία αλλά ο Κόστιτς απέκρουσε.

Οι γηπεδούχοι, με λίγα λόγια, είχαν τον απόλυτο έλεγχο, με τους φιλοξενούμενους, από την άλλη, να κάνουν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους στο 25′, όταν ο Ραντόνια σέντραρε και ο Γκουίντο κατέβασε τη μπάλα και σούταρε αλλά άστοχα. Από εκεί και πέρα, ο Άρης συνέχισε να επιτίθεται ελέγχοντας την κατάσταση και λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου έβαλε βάσεις νίκης.

Στο 43′ ο Μορόν πήρε τη μπάλα εκτός περιοχής και με ωραίο σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0 με το δεύτερο του γκολ, με αποτέλεσμα να αποθεωθεί από το «Κλεάνθης Βικελίδης».

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, στο 50′ συγκεκριμένα, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ των «κίτρινων» σε μαρκάρισμα του Κορνέζου στον Μορόν αλλά τελικά πήγε στο VAR και άλλαξε την απόφασή του, με το παιχνίδι από εκεί και πέρα να μην είναι και τόσο… ζωντανό.

Οι γηπεδούχοι, έχοντας σαφές προβάδισμα με το 2-0, απλά διαχειρίστηκαν την κατάσταση όπως έπρεπε, η Λαμία από την άλλη πλευρά όσο κι αν το ήθελε δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλό επιθετικά και τελικά τα λεπτά πέρασαν χωρίς να γίνει κάτι αξιόλογο. Γεγονός, πάντως, που δεν στενοχώρησε καθόλου τους Θεσσαλονικείς, αφού πήραν το 3ο συνεχόμενο τρίποντο και θα κάνουν Σαββατόβραδο στην κορυφή, έστω με… συγκάτοικο την ΑΕΚ.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Χουάνκαρ (87’ Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Ρόουζ, Μόντσου, Σιφουέντες (72’ Νταρίντα), Ντιαντί (72’ Φετφατζίδης), Μάνου Γκαρθία, Σίστο (63’ Σουλεϊμάνοφ), Μορόν (87’ Κουάισον).

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κόστιτς, Γιαννούτσος, Κορνέζος, Αντράντε, Σαραμαντάς (46’ Μέκιτς), Ραντόνια (80’ Ντεντάκης), Νούνιες, Δοϊρανλής (66’ Ενρίκεζ), Μπίκοβ (80’ Αθανασακόπουλος), Ρινγκ, Γκούιντο.