Η Άρσεναλ είχε αρχίσει με δύο νίκες στις πρώτες δύο αγωνιστικές της Premier League, στην 3η όμως ήρθε το πρώτο στραβοπάτημα με το 1-1 κόντρα στη Μπράιτον, σε ένα παιχνίδι στο οποίο έμεινε με 10 παίκτες λόγω αμφισβητούμενης αποβολής του Ράις.

Το ματς ήταν… ντέρμπι πρωτοπόρων αφού και οι δύο ομάδες είχαν από δύο νίκες, με τους Λονδρέζους να πατάνε καλύτερα στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, να είναι πιο επικίνδυνοι και να ανοίγουν τελικά το σκορ στο 38′ με το ωραίο τελείωμα του Χάβερτς μετά το λάθος του Ντανκ και την ασίστ του Σάκα.

Η Άρσεναλ πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα με 1-0, στο β’ μέρος όμως τα δεδομένα άλλαξαν από νωρίς, αφού στο 48′ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ράις με 2η κίτρινη κάρτα. Ο παίκτης των «κανονιέρηδων» αποβλήθηκε επειδή… κλώτσησε τη μπάλα εκτός γηπέδου ενώ είχε υποδειχθεί φάουλ, αλλά η αλήθεια είναι πως πρόκειται για απόφαση… υπερβολικά υπερβολική.

Όπως και να έχει, οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες και η Μπράιτον το εκμεταλλεύτηκε και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 58′ με τον Ζοάο Πέδρο, ο οποίος ήταν εκεί που έπρεπε μετά την απόκρουση του Ράγια στο τετ α τετ του Μίντε, γράφοντας το 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.