Το μυστήριο γύρω από το ποια είναι η μητέρα που έφερε στον κόσμο το παιδί του Κριστιάνο Ρονάλντο συνεχίζεται έπειτα από τη δήλωση της αδερφής του Κάτια Αβέιρο, ότι είναι νεκρή. Η αδερφή του ποδοσφαιριστή αρνήθηκε μάλιστα ότι υπάρχει οποιαδήποτε γυναίκα που να διεκδικεί το παιδί.

Το προηγούμενο καλοκαίρι όταν ο 25χρονος ανακοίνωσε ότι έγινε πατέρας είπε ότι η μητέρα του παιδιού θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της και ότι ο ίδιος θα έχει το παιδί υπό την αποκλειστική επίβλεψη του.

Το επικρατέστερο σενάριο ήταν ότι η παρένθετη μητέρα κατάγεται από τις ΗΠΑ και ότι πληρώθηκε δέκα εκατομμύρια στερλίνες για να κρατήσει το στόμα της κλειστό και να εξαφανιστεί. Ωστόσο σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μητέρα είναι μια αγγλίδα φοιτήτρια με την οποία ο Ρονάλντο είχε σχέση μιας βραδιάς.

Φημολογείται όμως ότι η μητέρα του άλλαξε γνώμη και επιθυμεί να δει το μωρό. Ο διεθνής Πορτογάλος φοβάται σύμφωνα με πληροφορίες μήπως η μητέρα διεκδικήσει το παιδί δεδομένου ότι ο μικρός Κριστιάνο μεγαλώνει με τη φροντίδα της γιαγιάς του από τη στιγμή που ο Ρονάλντο λείπει πολύ καιρό από το σπίτι.