Κατά την παρουσίαση από τη νέα του ομάδα, ο Βραζιλιάνος επιθετικός (που θα αγωνίζεται ως δανεικός μέχρι το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό) παραδέχθηκε την κακή απόδοση που είχε με τη Φλαμένγκο (17 ματς, 1 γκολ).

Την απέδωσε, ωστόσο, εν μέρει και στην άσχημη πορεία που συνολικά είχε ο σύλλογος.

«Δεν πήγα καλά στην Φλαμένγκο, αλλά γενικά δεν ήταν καλή η περίοδος για την ομάδα. Ήταν μία πολύ κακή χρονιά, χωρίς αμφιβολία. Αποδείχθηκε δύσκολη για όλους, όχι μόνο για μένα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντιόγκο.

Αφού τόνισε, λοιπόν ότι «είναι διαφορετικό να ξεκινάς την χρονιά σε ένα σύλλογο όπου όλα είναι καλά», αλλά και ότι «όλα γίνονται ευκολότερα έτσι», αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στη νέα του ομάδα (η οποία υπενθυμίζεται ότι θα πρέπει να καταβάλλει 7 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό, αν θέλει να τον κρατήσει και μετά το καλοκαίρι):

«Η Σάντος έχει εξαιρετικούς παίκτες και καλή ατμόσφαιρα. Υπάρχουν σπουδαίοι παίκτες εδώ. Ο Νεϊμάρ είναι ο καλύτερος επιθετικός στην Βραζιλία, ο Κεϊρίσον είναι σκόρερ, ενώ και ο Ζε Εντουάρντο είναι σε υψηλό επίπεδο. Θα βρω, όμως, την θέση μου στην ομάδα».

Ερωτώμενος, δε, για τη θέση που προτιμάει περισσότερο, ο Ντιόγκο τόνισε πως «στην Πορτουγκέζα έπαιζα δεύτερος επιθετικός», ωστόσο εξήγησε ότι «στην Ευρώπη -2,5 χρόνια μετά- έπαιξα και στο κέντρο» και δήλωσε διατεθειμένος να παίξει «όπου κρίνει ο Αντίλσον Μπατίστα (σ.σ. ο προπονητής της Σάντος) ότι πρέπει να με χρησιμοποιήσει».

Πηγή: sport-fm