«Κλείδώνουν» απόψε τα τελευταία εισιτήρια των προημιτελικών του Euro 2024.

Ακόμη ένα ζευγάρι του Euro με ξεκάθαρο φαβορί θα παιχτεί στο Μόναχο, αφού η Ρουμανία και η Ολλανδία κοντράρονται στην «Allianz Arena» (19:00, ΕΡΤ1), ενώ ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα παίξει με Αυστρία ή Τουρκία.

Οι «οράνιε» έδειξαν πολύ μέτριο αγωνιστικό πρόσωπο παρά το γεγονός πως για μία φορά λογίζονταν ως ένα από τα μεγάλα φαβορί του Euro στο ξεκίνημά του.

Από την άλλη πλευρά, η Ρουμανία έκανε μία πορεία-έκπληξη στην πρώτη φάση. Στην πρώτη αγωνιστική διέλυσε 3-0 την Ουκρανία, στη συνέχεια υπέστη μία ήττα από το Βέλγιο δείχνοντας καλό αγωνιστικό πρόσωπο, ενώ στην τελευταία αγωνιστική ήρθε ισόπαλη με τη Σλοβακία και κατάφερε να προκριθεί ως πρώτη στην τετραπλή ισοβαθμία του γκρουπ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ρουμανία (Ιορντανέσκου, 4-1-4-1): Νίτσα, Ράτσιου, Ντράγκουσιν, Μπούρτσα, Σορέσκου – Μ. Μάριν – Μιχάιλα, Στάντσιου, Μάριν, Μαν – Ντράγκους.

Ολλανδία (Κούμαν, 4-3-3): Φερμπρούγκεν, Ντάμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Ακέ – Σίμονς, Ράιντερς, Σούτεν – Φρίμπονγκ, Χάκπο, Ντεπάι.

Με την αναμέτρηση ανάμεσα σε Αυστρία και Τουρκία το βράδυ της Τρίτης (2/7, 22:00) στη Λειψία, ολοκληρώνεται η φάση των «16» του Euro 2024.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, για την Αυστρία συνεχίζει εκτός ο στόπερ Τράουνερ που τραυματίστηκε στον αγώνα με την Πολωνία, ενώ συμπλήρωσε κάρτες ο εξτρέμ Βίμερ. Επέστρεψε στις προπονήσεις ο αριστερός μπακ, Φιλίπ Μουένε, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από ίωση τις προηγούμενες μέρες.
Πολύ σημαντική για την Τουρκία η απουσία του αρχηγού της, Χακάν Τσαλχάνογλου, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους… πολλούς που κιτρινίστηκαν στο ματς με την Τσεχία. Εκτός για τον ίδιο λόγο και ο μέχρι πρότινος κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού, Σαμέτ Ακαϊντίν, ενώ αντίθετα επιστρέφει από τη δική του τιμωρία ο στόπερ Μπαρντακτσί.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Αυστρία (Ραλφ Ράνγκνικ): Πεντς – Πος, Βέμπερ, Λίνχαρτ, Πρας – Σέιβαλντ, Γκρίλιτς – Λάιμερ, Μπαουμγκάρτνερ, Ζάμπιτσερ – Αρναούτοβιτς.

Τουρκία (Βιντσέντσο Μοντέλα): Γκιουνόκ – Μουλντούρ, Ντεμιράλ, Μπαρντακτσί, Καντιόγλου – Οζκάν, Γικτσέκ – Γκιουλέρ, Κοκτσού, Γιλντίζ – Γιλμάζ.