Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος όχι μόνο πήγε τελικά στο ΟΑΚΑ για τον τελικό του πρωταθλήματος της Basket League ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό αλλά πήρε και το μικρόφωνο, καλώντας τους οπαδούς των «πρασίνων» να αποφύγουν οποιοδήποτε υβριστικό σύνθημα.

Ο ιδιοκτήτης της πράσινης ΚΑΕ τιμωρήθηκε πριν από δύο 24ωρα με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τρεις μήνες, πρόλαβε όμως να κάνει εμπρόθεσμη προσφυγή στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλύσεως Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ), άρα μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση δεν θεωρείται τιμωρημένος και μπορεί να είναι στο γήπεδο.

Έτσι, αποφάσισε να πάει στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα που θα κρίνει το ποια εκ των δύο ομάδων θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, παίρνοντας, μάλιστα, το μικρόφωνο για να απευθυνθεί στους οπαδούς που κατέκλυσαν τις εξέδρες, λέγοντάς τους τα εξής:

«Σας παρακαλώ πολύ, σεβαστείτε τον αντίπαλό μας! Θα ήθελα να μην ακούσω ούτε ένα υβριστικό, να φωνάξουμε μόνο για την ομάδα μας, σας παρακαλώ πολύ! Μην δώσετε δικαίωμα! Νίκη θα είναι να φύγουμε αγκαλιασμένοι, Ολυμπιακοί και Παναθηναϊκοί, όποιος και αν νικήσει. Το μοναδικό που θέλω να σας ζητήσω είναι να σεβαστείτε τον αντίπαλο»!