Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ των προηγούμενων μηνών που έκαναν λόγο για διεξαγωγή κάποιων αγώνων του πρωταθλήματος εκτός Ισπανίας, λέγοντας πως σίγουρα κάποια παιχνίδια θα γίνουν στις ΗΠΑ και ίσως αυτό συμβεί από τη νέα σεζόν.

Ο πρόεδρος της ισπανικής Λίγκας έχει πει πολλές φορές ότι πάνω από όλα είναι οι οπαδοί και όχι τα λεφτά, έχοντας καταφερθεί πολλές φορές εναντίον του πρότζεκτ της ευρωπαϊκής Super League. Και αφού τα είπε αυτά και μάλιστα πολλές φορές, τώρα ανακοίνωσε ότι αγώνες του ισπανικού πρωταθλήματος θα γίνουν στις… ΗΠΑ για εμπορικούς λόγους, δηλαδή για λεφτά.

«Δεν ξέρω πότε ακριβώς, αυτή τη φορά όμως σίγουρα αγώνες της La Liga θα γίνουν στο εξωτερικό, πιστεύω ότι μπορεί να γίνει από τη σεζόν 2025-26», είπε αρχικά ο Τέμπας και πρόσθεσε: «Οι αγώνες στις ΗΠΑ θα ενισχύσουν τη θέση μας εμπορικά στη Βόρεια Αμερική, εκεί όπου έχουμε τους καλύτερους αριθμούς μετά την Ισπανία».

Η Ισπανία, υπενθυμίζουμε, είχε γίνει η πρώτη φορά που αποφάσισε να διοργανώνει το Σούπερ Καπ με τη συμμετοχή… αρκετών ομάδων και με τους αγώνες να γίνονται στον αραβικό κόσμο τα τελευταία χρόνια.