«Θα πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι», είχε πει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ στη συνέντευξη Τύπου την παραμονή του αγώνα και ο Ολυμπιακός ήταν όντως εξαιρετικός και κατάφερε να νικήσει τη Γουέστ Χαμ με 2-1, να πανηγυρίσει το πρώτο τρίποντο στον όμιλο του Europa League και να ελπίζει πλέον σε πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Με τον κόσμο να έχει δημιουργήσει εντυπωσιακή ατμόσφαιρα οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν φορτσάτοι στο ματς και με διάθεση να πρεσάρουν ψηλά από το ξεκίνημα προκαλώντας προβλήματα στους Άγγλους. Και έτσι έγινε. Οι Πειραιώτες, οι οποίοι είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 9′ με το σουτ του Αλεξανδρόπουλου που πάτησε περιοχή μετά την πάσα του Ποντένσε, ήταν καλύτεροι και δεν επέτρεπαν στους φιλοξενούμενους να κυκλοφορήσουν τη μπάλα, να κάνουν το παιχνίδι τους.

Τα πράγματα ήταν καλά, δηλαδή, για τον Ολυμπιακό αλλά αυτό δεν αρκούσε. Έπρεπε να έρθει και το γκολ και τελικά ήρθε… γκολάρα! Στο 33′ ο Φορτούνης κουβάλησε όσο έπρεπε τη μπάλα και την κατάλληλη στιγμή έπιασε το σουτ και νίκησε τον Αρεολά για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Ένα γκολ που τόνωσε κι άλλο την αυτοπεποίθηση της ομάδας του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και παράλληλα άγχωσε τη Γουέστ Χαμ, η οποία δεν μπορούσε να κάνει τίποτα επιθετικά και τελικά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έκανε και το λάθος αμυντικά.

Ο Ογκμπόνα, συγκεκριμένα, ήταν αυτός που… έκανε τη διαφορά, αφού η δική του παρέμβαση στη σέντρα-σουτ του Ροντινέι από δεξιά είχε ως αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα του Αρεολά για το 2-0! Σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες αφού αμέσως μετά ο Πασχαλάκης είπε «όχι» στον Ίνγκς που βρέθηκε απέναντί του.

Όπως και να έχει, το πρώτο ημίχρονο ήταν πραγματικά τέλειο για τον Ολυμπιακο, ο οποίος κινδύνεψε σοβαρά στο 54′ μετά το γύρισμα του Έμερσον και το σουτ του Ίνγκς εντός περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ένα λεπτό μετά, βέβαια, οι Ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να βάλουν και τρίτο γκολ αλλά ο Ογκμπόνα έκοψε τελευταία στιγμή στο γύρισμα του Ποντένσε, για αν αρχίσουν στη συνέχεια τις αλλαγές οι Λονδρέζοι, με τους Πειραιώτες να ελέγχουν την κατάσταση.

Η ομάδα του Μαρτίνεθ έγινε απειλητική και στο 71′ με τον Αλεξανδρόπουλο που πήγε για γκολάρα αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ ενώ στο 79′ σε νέο σουτ του Έλληνα χαφ ο Αρεολά απέκρουσε. Το παιχνίδι πήγαινε ακριβώς όπως ήθελαν οι Ερυθρόλευκοι, οι οποίοι όμως αγχώθηκαν στο τέλος αφού στο 87′ ο Πακετά με ωραίο βολέ μετά τη λάθος απομάκρυνση του Κίνι μείωσε σε 2-1.

Ως εκεί όμως… Με το Καραϊσκάκη να τον σπρώχνει προς τη νίκη ο Ολυμπιακός κράτησε το σκορ και είναι πλέον ξανά στη μάχη της πρόκρισης.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγωνιστικές)
Γουέστ Χαμ 6
Φράιμπουργκ 6
Ολυμπιακός 4
Μπάτσκα Τόπολα 1

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι (75′ Κίνι), Ρέτσος, Πορόζο, Ορτέγα, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (85′ Μασούρας), Έσε, Φορτούνης (95′ Σκάρπα), Ποντένσε (85′ Σολμπάκεν), Ελ Κααμπί (95′ Γιόβετιτς).

Γουέστ Χαμ: Αρεολά, Κέρερ, Μαυροπάνος, Ογκμπόνα, Έμερσον, Γουόρντ-Πράους (73′ Άλβαρες), Σούτσεκ, Φορνάλς (58′ Πακετά), Κούντους (73′ Κορνέ), Μπενραχμά (58′ Αντόνιο), Ινγκς (58′ Μπόουεν).