Έξι άτομα συνελήφθησαν, την τελευταία εβδομάδα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, εντάλματα σύλληψης και εισαγγελικές παραγγελίες.

Συγκεκριμένα:

  1. Στις 9 Ιουνίου συνελήφθη στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 51χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, με ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για το αδίκημα της έκδοσης εικονικών φορολογικών δηλώσεων.
  2. Την ίδια ημέρα συνελήφθη στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καλλιθέας, 46χρονος ημεδαπός, δυνάμει εισαγγελικής παραγγελίας, για μη καταβολή εισφορών προς το ΙΚΑ συνολικού χρηματικού ποσού 1.263.639,21 ευρώ.
  3. Στις 10 Ιουνίου συνελήφθη στο Παγκράτι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Παγκρατίου, 61χρονη ημεδαπή, δυνάμει εισαγγελικής παραγγελίας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, συνολικού χρηματικού ποσού 3.640.648,29 ευρώ.
  4. Την επόμενη ημέρα, 11 Ιουνίου, συνελήφθη στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μοσχάτου, 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, με ποινή κάθειρξης έξι ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
  5. Στις 12 Ιουνίου συνελήφθη στον Πειραιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 66χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν ένα ένταλμα σύλληψης για υπεξαίρεση και με 10 καταδικαστικές αποφάσεις για πλαστογραφία μετά χρήσεως, αποδοχή προϊόντος εγκλήματος και παράβαση του νόμου περί επιταγών και ασφαλιστικών εισφορών, συνολικής ποινής φυλάκισης 20 ετών και χρηματικής ποινής 76.750 ευρώ.
  6. Επίσης στις 12 Ιουνίου συνελήφθη στη Νέα Φιλαδέλφεια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Φιλαδέλφειας, 45χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τέσσερις (4) καταδικαστικές αποφάσεις, για παράβαση του νόμου περί επιταγών, συνολικής ποινής φυλάκισης 11 ετών και χρηματικής ποινής 21.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.