Τέσσερις μήνες μετά την αποφυλάκιση του πρώην πυρηνάρχη Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Πατέλη, o Άρειος Πάγος τον στέλνει και πάλι στη φυλακή. Το Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου αναίρεσε την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών που τον περασμένο Οκτώβριο άνοιξε την πόρτα της φυλακής για τον καταδικασμένο σε κάθειρξη 10 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα για αναίρεση της επίμαχης απόφασης του αντεισαγγελέα Χαράλαμπου Μωυσίδη ο οποίος σημείωνε ότι «διαλαμβάνεται αόριστα ότι δεν θα διαπράξει άλλα εγκλήματα» αν και -όπως είπε- «πρόκειται για άτομο που αν αφεθεί ελεύθερο, είναι πιθανό να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις».

«O ισχυρισμός του ότι πλήττεται η οικογένεια του είναι κατανοητός και ανθρώπινος, πρόκειται όμως για φυσικό επακόλουθο της στέρησης της ελευθερίας οποιουδήποτε καταδικασμενου», τόνισε ο κ. Μωϋσίδης.

Παραδόθηκε το βράδυ της Τρίτης στην αστυνομία

Ο 41χρονος παρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης στο Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής και έθεσε εαυτόν στη διάθεση των Αρχών. Η προσωρινή αποφυλάκιση του είχε προκαλέσει σάλο (σ.σ. είχε καταδικαστεί για βαρύτατα κακουργήματα), καθώς είχε δοθεί αναστολή εκτέλεσης ποινής με τον Γιώργο Πατέλη να επικαλείται λόγους υγείας και ψυχικής ισορροπίας του παιδιού του.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει τα εξής:

Βραδινές ώρες χθες (22-2-2022), παρουσιάστηκε αυθορμήτως στο Τμήμα Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και συνελήφθη, 41χρονος ημεδαπός, δυνάμει απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μετά από ανάκληση της αναστολής εκτέλεσης αυτής και με την οποία είχε καταδικαστεί για τα αδικήματα της ένταξης ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση, της συνέργειας από κοινού σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και της παράνομης οπλοκατοχής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών/ Τμήμα Εκτελέσεως Ποινών.