Μέσα στο επόμενο τρίμηνο αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού και της υποχρεωτικής άδειας άνευ αποδοχών για τους ανεμβολιάστους εργαζόμενους.
Στην Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου συζητήθηκαν προσφυγές Ομοσπονδιών, Σωματείων και πολιτών, μεταξύ των οποίων της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), του Σωματείου Εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και των πυροσβεστών της Ε.Μ.Α.Κ. Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθούν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που επιβάλλουν τον εμβολιασμό και τους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας υποστηρίζοντας ότι παραβιάζουν την συνταγματική έννομη τάξη, τις διεθνείς και Ευρωπαϊκές Συνθήκες και τον Κώδικα Δεοντολογίας των γιατρών.
Οι νομικοί παραστάτες του υγειονομικού προσωπικού των νοσοκομείων, μεταξύ άλλων, υποστήριξαν από παραβιάζονται τα προσωπικά ιατρικά δεδομένα του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, καθώς αναζητείται μέσω ΑΜΚΑ εάν έχουν εμβολιαστεί συμπληρώνοντας πως είναι αντισυνταγματική η αποπομπή τους από την εργασία χωρίς να τους παρέχεται έστω ένα συμβολικό χρηματικό ποσό. Μάλιστα, σημείωσαν ότι τους ασκήθηκε ψυχολογική βία προκειμένου να εμβολιαστούν.
Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι του Δημοσίου (ΝΣΚ) και της Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής έκαναν λόγο για «πόλεμο» για τον οποίο χρειάζεται η λήψη μέτρων ενώ παράλληλα σημείωσαν πως όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες.