Στη σχέση του 33χρονου γυναικοκτόνου, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και της 20χρονης Καρολάιν που έχασε τη ζωή της στα Γλυκά Νερά, αλλά και στα χαρακτηριστικά του δολοφόνου αναφέρθηκε ο καθηγητής ψυχιατρικής, Θάνος Ασκητής.

Ο κ. Ασκητής μιλώντας στο Mega, επικεντρώθηκε στην εφηβεία της Καρολάιν αλλά και στο πώς εξελίχθηκε η σχέση μετά και την έλευση του παιδιού, ενώ αναφορικά με τον 33χρονο συζυγοκτόνο είπε πως έχει πολλά στοιχεία ψυχοπαθητικά, πως είναι κρύος άνθρωπος, χωρίς συναισθήματα.

«Ο άνθρωπος αυτός είναι κρύος, χωρίς συναισθήματα γιατί θα μπορούσε να το ομολογήσει εξ αρχής το έγκλημα. Έπαιξε θέατρο και έφτασε να πιστεύει ότι είναι παρατηρητής των γεγονότων και όχι πρωταγωνιστής» επεσήμανε ο κ. Ασκητής.

Αναφορικά με τη σχέση του ζευγαριού υπογράμμισε ότι «η εφηβεία της Καρολάιν ήταν ονειρική, εξιδανικεύει τον πιλότο και τον ερωτεύεται με πάθος, ενώ και εκείνος δείχνει γοητευμένος από την έφηβη. Μετά τον γάμο και το παιδί φαίνεται ότι αρχίζουν να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και οι δυο τους συσσωρεύοντας θυμό, αντίδραση και εχθρότητα έκαναν να γκρεμιστεί αυτό το όνειρο».

«Το παιδί, ο κρίκος αυτής της ζωής, γίνεται ο μοιραίος πρωταγωνιστής και μεγαλώνοντας θα δει τον πατέρα της στη φυλακή, ή θα βγει από την φυλακή και ποια θα είναι η σχέση με την κόρη του. Θα μάθει και για τη μητέρα της κι αντιλαμβάνεστε ότι μπαίνουν πολλά ψυχολογικά κριτήρια διαχείρισης των οικογενειών που σε ένα βαθμό θα συμπράξουν για το καλό της μικρής Λυδίας» πρόσθεσε.

Ασκητής για Γλυκά Νερά: Τι θα θυμάται η μικρή Λυδία

Αναφορικά με το τι θα θυμάται από το σοκαριστικό περιστατικό η κόρη του ζευγαριού, ο κ. Ασκητής είπε ότι «η μικρή Λυδία των 11 μηνών δεν έχει τη δυνατότητα να εγγράψει κ να αντιληφθεί συμπεριφορές. Μπορεί να βίωσε σοκ, αλλά αν ήταν ένας θάνατος που προήλθε από αιφνιδιασμό ευτυχώς το παιδί δεν μπόρεσε να αποτυπώσει την πραγματικότητα».

Πρόσθεσε ότι «αργότερα θα είναι το πρόβλημα, όταν θα αρχίσει να μαθαίνει την αλήθεια. Η ηλικία των 4 και 5 ετών θα είναι αποκαλυπτική όταν θα αρχίσει να αντιλαμβάνεται αυτό που έχει συμβεί. Σημαντικό, ωστόσο, είναι να υπάρχει ένα υποστηρικτικό περιβάλλον».