Σε τρεις συλλήψεις παράνομων μεταναστών στα αεροδρόμιο της Ρόδου και της Σαντορίνης προχώρησε οι αστυνομία. Οι συλληφθέντες προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε Βέλγιο και Αυστρία αντίστοιχα, κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα, στο αεροδρόμιο της Ρόδου συνελήφθη τη Δευτέρα ένας 24χρονος υπήκοος Συρίας κατηγορούμενος για κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου. Ο κατηγορούμενος μετέβη στον Κρατικό Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση παραποιημένου δελτίου ταυτότητας αρχών Βελγίου επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση για Βέλγιο. Τα πλαστογραφημένο δελτίο ταυτότητας κατασχέθηκε και διαπιστώθηκε ότι αποτελεί προϊόν κλοπής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Παράλληλα, στο αεροδρόμιο της Θήρας συνελήφθησαν επίσης χθες δυο υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 38 και 31 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής-χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράνομης εισόδου-διαμονής. Οι κατηγορούμενοι μετέβησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση παραποιημένων διαβατήριων αρχών Αιγύπτου, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση για Αυστρία. Τα εν λόγω διαβατήρια κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.