Ο συνήγορος του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών του Αντώνη Κάντα, Γιάννης Μαντζουράνης, έκανε λόγο για προσπάθεια επιστροφής στο ελληνικό Δημόσιο των 13,7 εκατομμυρίων δολαρίων.
Τα χρήματα φέρεται να σχετίζονται με παράνομες αμοιβές για την παραγγελία των υποβρυχίων του υπουργείου Άμυνας και η δήλωση του συνήγορου ήρθε λίγο πριν ο εντολέας του υπουργείου Άμυνας ξεκινήσει την απολογία του στον ανακριτή διαφθοράς, για τον λογαριασμό που εντοπίστηκε στην Σιγκαπούρη.
Ο συνήγορος του πρώην στελέχους του ΥΠΕΘΑ, την περίοδο 1996-2002, δήλωσε έξω από το γραφείο του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, που χειρίζεται την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, ότι ο κ. Κάντας σκοπεύει να πει «όλη την αλήθεια για τα 14 εκατομμύρια δολάρια που βρέθηκαν σε λογαριασμούς off shore σε τράπεζα της Σιγκαπούρης και του ανήκουν».
Ο Αντώνης Κάντας, που αυτή την ώρα απολογείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, συνελήφθη την Παρασκευή μετά από ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής, με αφορμή το λογαριασμό που εντοπίστηκε στη Σιγκαπούρη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κάντας προτίθεται να «μιλήσει», να αναφέρει όσα γνωρίζει στην ανάκριση, κάτι που ενδέχεται να ανοίξει νέο κύκλο ερευνών αλλά και κατηγορουμένων.
Η εκτίμηση που επικρατεί στη Δικαιοσύνη είναι ότι αν ο κατηγορούμενος δώσει στοιχεία για υποθέσεις δωροδοκίας, καθώς φέρεται διατεθειμένος να προχωρήσει και σε αποκαλύψεις αγνώστων μέχρι τώρα στη δικαιοσύνη υποθέσεων παράνομων πληρωμών, θα ανοίξει ο δρόμος και προς άλλες κατευθύνσεις τόσο για πρόσωπα που έδωσαν αλλά και πρόσωπα που πήραν χρήματα.
Σημειώνετια ότι ο επίμαχος λογαριασμός εντοπίστηκε μετά από ενέργειες και έρευνα της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα και φαίνεται να διακινήθηκαν μέσω αυτού χρήματα από δύο off shore εταιρείες στις οποίες ο Αντώνης Κάντας αναφέρεται ως «Μπενεφίσιαλ Όουνερ».
Ο Αντώνης Κάντας είχε συλληφθεί ξανά πριν λίγους μήνες, με ένταλμα του ανακριτή Σπ. Γεωργουλέα για δωροδοκία, νομιμοποίηση παράνομων εσόδων και άμεση συνέργεια σε απιστία του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.
Οι κατηγορίες αφορούν ποσό 500.000 ευρώ που βρέθηκε σε λογαριασμό του, σχετιζόμενο κατά τη δικογραφία με την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος «Ερμής 2» για επέκταση τηλεπικοινωνιακού προγράμματος του στρατού που είχε ανατεθεί στη Siemens.
Μετά την απολογία του, είχε αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους.