Τρία άτομα, ηλικίας 36, 47 και 27 ετών αντίστοιχα συνέλαβαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, τη στιγμή που προσπαθούσαν να διαφύγουν παράνομα από τη χώρα μέσω του μεθοριακού σημείου «Άγιος Κωνσταντίνος» κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Οι αστυνομικές αρχές μετά από πληροφορίες που έλαβαν, προχώρησαν στη σύλληψη των τριών δραστών που βαρύνονται με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας, των εκκρεμών δικαστικών αποφάσεων, ενώ σε βάρος των δυο εξ αυτών εκκρεμούν και εντάλματα σύλληψης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Κατά τη σύλληψή τους οι δύο πρώτοι δράστες είχαν στην κατοχή τους και επέδειξαν πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας και άδειες οδήγησης. Μετά από έρευνα που έγινε προέκυψε ότι τυγχάνουν ηγετικά μέλη οργανωμένης εγκληματικής ομάδας διακίνησης λαθρομεταναστών και αναζητούνταν από διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες τα τελευταία πέντε χρόνια.

Σε βάρος του πρώτου δράστη εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συνέργεια κατά συναυτουργία σε παράνομη μεταφορά και προώθηση στο εσωτερικό της χώρας αλλοδαπών λαθρομεταναστών με κερδοσκοπία.

Σε βάρος του δεύτερου δράστη εκκρεμούσαν συνολικά τρία εντάλματα σύλληψης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων στα οποία εμπλέκονται αλλοδαποί, ενώ εκκρεμούν και τέσσερεις ακόμα δικαστικές αποφάσεις για τα ίδια αδικήματα.

Οι αστυνομικές αρχές κατάσχεσαν από τους δράστες πλαστά έγγραφα και εννέα κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα προσαχθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.