Ενόψει της ΔΕΘ, της οικονομικής κρίσης που ταλαιπωρεί τη χώρα αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο πανεπιστήμιο, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Έγιναν παρεμβάσεις από επιστήμονες, πανεπιστημιακούς, ανθρώπους της τέχνης και της διανόησης, ενώ ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος επεσήμανε ότι η επιλογή του ανοιχτού πανεπιστημίου δικαιώθηκε, καθώς χθες περισσότεροι από 3.000 νέοι παρακολούθησαν τις συναυλίες στους χώρους του πανεπιστημίου, χωρίς να συμβεί το παραμικρό επεισόδιο.

Μέσα στους ομιλούντες και η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου, μίλησε για τα κυριότερα προβλήματα που απασχολούν την ακαδημαϊκή κοινότητα, όπως η διαρροή του επιστημονικού προσωπικού στο εξωτερικό, την κατάχρηση του ασύλου από διάφορες μικρές ομάδες, με καταλήψεις και την προώθηση συντεχνιακών αιτημάτων από πανεπιστημιακούς και φοιτητές κ.α..

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε συναυλία με τους Διονύση Τσακνή, Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Lexicon Project και την Ισμήνη Πεπέ, με ελεύθερη είσοδο.