Το δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο οδηγός ταξί που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών χωρίς αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, για το θάνατο 19χρονου έφεδρου αξιωματικού της ΣΕΑΠ, Δ.Βουλγαρέλη.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο νεαρός από τη Θεσσαλονίκη, το Σεπτέμβριο του 2007, παρασύρθηκε από το ταξί που περνούσε έξω από τη ΣΕΑΠ. Ο νεαρός τραυματίστηκε, με την κατάσταση να είναι μη αναστρέψιμη, κι έτσι οι γονείς του πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του, όπως ο ίδιος ήθελε.

Ο Δημήτρης Βουλγαρέλης, από τα 16 του χρόνια ήταν εθελοντής αιμοδότης, ενώ είχε εκφράσει στους γονείς του την επιθυμία του να γίνει και δωρητής οργάνων.

Η δικηγόρος της οικογένεια χαρακτήρισε ικανοποιητική την απόφαση του δικαστηρίου, επισημαίνοντας ότι «η έδρα έπραξε σωστά και δεν έδωσε αναστολή. Μιλάμε για επαγγελματία οδηγό, ο οποίος μόλις είχε παραλάβει κούρσα από το αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης” και κατευθυνόταν προς Ηράκλειο με μεγάλη ταχύτητα».

Όπως ανέφερε, η δίκη έγινε ερήμην του κατηγορούμενου, ο οποίος μέσω τρίτου προσώπου ζήτησε αναβολή λόγω προβλήματος υγείας. Το δικαστήριο ωστόσο απέρριψε το αίτημα και προχώρησε κανονικά την ακροαματική διαδικασία.