Μέσα στο διευρυμένο κλίμα εξαθλίωσης, η Κοινωνική Υπηρεσία του ΠΑΓΝΗ, σε συνεργασία με γνωστούς επιχειρηματίες και εμπόρους του Ηρακλείου, προσπαθούν να ανταποκριθούν σε επείγουσες ανάγκες που παρουσιάζονται στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Κι όμως ανάγκες δεν παρουσιάζονται πλέον μόνο από ασθενείς του νοσοκομείου, από ανθρώπους που βρέθηκαν χωρίς δουλειά ή που έμειναν μόνοι στη ζωή προσπαθώντας να ζήσουν την οικογένειά τους.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, στην Κοινωνική Υπηρεσία του ΠΑΓΝΗ καταφεύγουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, που με τις αλλεπάλληλες περικοπές μισθών και επιδομάτων, βλέπουν τις τσέπες τους να αδειάζουν μόλις πάρουν το μισθό τους.

Έτσι αναγκάζονται να καταφύγουν στην Κοινωνική Υπηρεσία, ζητώντας οτιδήποτε μπορεί να περισσεύει.

Τί να περισσέψει, όμως, σε μια περίοδο κατά την οποία, τα αιτήματα για τρόφιμα αυξάνονται καθημερινά ή τα νεογέννητα δεν έχουν καν ένα δεύτερο φορμάκι να φορέσουν παίρνοντας εξιτήριο από την κλινική;

Αξιοπρόσεκτη είναι η πράξη ευαισθησίας εκ μέρους γνωστού επιχειρηματία του Ηρακλείου, ο οποίος έφτιαξε την «προίκα» ενός βρέφους που μόλις ήρθε στον κόσμο. Το μωρό, αυτό, θα αντιληφθεί γρήγορα τις δυσκολίες της ζωής. Δε θα έχει άπειρα παιχνίδια, ίσως η μητέρα του, η οποία είναι ανύπαντρη και χωρίς περιβάλλον που δύναται να την στηρίξει, να δυσκολεύεται να του εξασφαλίσει και τα βασικά.

Ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας φρόντισε, όμως, τουλάχιστον κατά τους πρώτους του μήνες να μην του λείψει τίποτα από την «προίκα» του μωρού.

Ομοίως, γνωστή αλυσίδα τροφίμων συχνά, όταν της ζητείται βοήθεια, δίνει χρήματα ή τρόφιμα, συνδράμοντας από την πλευρά της στις ανάγκες που παρουσιάζονται.