Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, 18χρονος αλλοδαπός, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό νεαρής σουηδέζας τουρίστριας.

Ο 18χρονος αλλοδαπός είχε συλληφθεί στα τέλη Ιουνίου για δύο υποθέσεις, αυτή του βιασμού της Σουηδέζας και για ληστεία που φέρεται να είχε διαπράξει μαζί με τον 16χρονο αδελφό του.

Μετά την απολογία του ο 18χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος για τη πρώτη υπόθεση και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για τη δεύτερη.

Δια μέσου του συνηγόρου του ο κατηγορούμενος προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου όπου και τόνισε πως δεν έχει σχέση με τα όσα του καταλογίζονται και ζήτησε να αφεθεί αντικατασταθεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης που είχε εκδοθεί σε βάρος του, όπως δημοσιεύει η rodiaki.

Το Δικαστικό Συμβούλιο έκανε αποδεκτό το αίτημα του 18χρονου και με βούλευμα που εξέδωσε του επιβάλλει τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένει.