Μια συνηθισμένη αντιδικία μεταξύ νεαρών Βρετανών και οδηγών ταξί κατέληξε σε τραγωδία. Η δολοφονία του 19χρονου Ρόμπερτ Σέμπατζ στο Λαγανά της Ζακύνθου έχει προκαλέσει σοκ τόσο για την αγριότητά της όσο και για το γεγονός ότι έγινε για ασήμαντη αφορμή.

Ο δράστης, ένας 21χρονος οδηγός ταξί, υποστηρίζει ότι το θύμα και συμπατριώτες του τον προκάλεσαν σημαδεύοντάς τον με λέιζερ και τον προσέβαλαν, ενώ βρισκόταν κοντά στο ταξί του στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά μαζί με συνάδελφό του.

Πήρε ένα μαχαίρι που είχε στο ταξί του, όρμησε εναντίον τους και χτύπησε στην καρδιά τον Ρόμπερτ Σέμπατζ. Τραυμάτισε άλλους τέσσερις. Μάλιστα, ένας από τους τραυματίες υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και αναμένεται να πάρει εξιτήριο την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι δύο οδηγοί τράπηκαν αμέσως σε φυγή, αλλά τρεις ώρες αργότερα εντοπίστηκαν από την Αστυνομία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι τουρίστες έδειχναν ότι είχαν καταναλώσει αλκοόλ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η συμπεριφορά τους ήταν προκλητική και κάποιοι από αυτούς, όταν πέρασαν δίπλα από τα ταξί, άρχισαν «να κλωτσάνε τα λάστιχα». Μετά τη σύλληψη είπε στους αστυνομικούς ότι το μαχαίρι το είχε πετάξει στη θάλασσα, όπου βρέθηκε έπειτα από έρευνα δυτών.

Η δολοφονία του νεαρού Βρετανού  κάνει το γύρο του κόσμου και φυσικά αποτελεί πρωτοσέλιδο σε αγγλικά έντυπα.