Μια σπείρα 14 αλλοδαπών, εκ των δέκα Αφγανοί και τέσσερις Πακιστανοί, ηλικίας από 16 έως 31 ετών, συνέλαβαν οι άντρες του Τμήματος Συντονισμού και Επιχειρήσεων, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής. Η σπείρα, απήγαγε αλλοδαπούς τους οποίους κρατούσε έγκλειστους σε διαμερίσματα πολυκατοικίας στην οδό Ζήνωνος και με την χρήση σωματικής, αλλά και ψυχολογικής βίας, τους εκβίαζε προκειμένου να τους αποσπάσει μεγάλο χρηματικό ποσό για να τους ελευθερώσει.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν αναλάβει διαφορετικούς ρόλους ο καθένας, καθώς άλλοι πραγματοποιούσαν τις αρπαγές, άλλοι είχαν αναλάβει την φύλαξη των απαχθέντων, άλλοι την σίτισή τους και άλλοι την είσπραξη των λύτρων που κατέβαλαν οι συγγενείς των θυμάτων.

Κατά την έρευνα στα διαμερίσματα της πολυκατοικίας στην οδό Ζήνωνος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20 κινητά τηλέφωνα, 305 ευρώ, 1 απόδειξη μεταφοράς χρημάτων, ένα δελτίο μεταφοράς εμβάσματος, ενώ κοντά στην πολυκατοικία βρέθηκαν και δύο αυτοκίνητα.

Ένας από τους αλλοδαπούς θα εξεταστεί από ιατροδικαστή καθώς έφερε και στα δύο χέρια εμφανή εγκαύματα από τσιγάρο, τα οποία σύμφωνα με την κατάθεσή του, προκάλεσαν 2 από τους συλληφθέντες.