Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν έναν άνδρα και μία γυναίκα, ηλικίας 50 και 38 ετών αντίστοιχα, διαχειριστές ιστοσελίδων (blog), οι οποίοι κατηγορούνται για απόπειρα εκβίασης, απόπειρα παράνομης βίας, και συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών διαβίβασε κατεπείγουσα δικογραφία στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από μήνυση που είχε υποβληθεί από ημεδαπό, σε βάρος των διαχειριστών του συγκεκριμένου ιστότοπου, μέσω του οποίου διαπράττονταν, με την ανάρτηση δημοσιευμάτων, οι ανωτέρω αξιόποινες πράξεις.

Μετά από ψηφιακή έρευνα και ανάλυση, εντοπίστηκαν τα ψηφιακά ίχνη των δραστών και ύστερα από έρευνα στην οικία των κατηγορουμένων, ταυτοποιήθηκε ψηφιακά ότι οι ανωτέρω δράστες ήταν διαχειριστές της επίμαχης ιστοσελίδας μέσω της οποίας υλοποιούνταν οι συγκεκριμένες αναρτήσεις.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκε πλήθος έντυπου υλικού από χειρόγραφες σημειώσεις, το οποίο αποδείκνυε την παράνομη δράση τους, καθώς και σημειώσεις με καταγγελλόμενα σε βάρος κρατικών λειτουργών.
Ο 50χρονος συλληφθείς είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα, από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου είχε εκτίσει συνολική ποινή καθείρξεως δέκα έξι ετών.

Στην οικία των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ, έντεκα ψηφιακοί οπτικοί δίσκοι (cd-dvd), μια δισκέτα Η/Υ, ένα σημειωματάριο με χειρόγραφες σημειώσεις και δύο φύλλα χαρτί με χειρόγραφες σημειώσεις.

Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν, απεστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.