Στο κάδρο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής μπαίνουν δύο πακιστανικές συνδέσεις, που δείχνουν τουλάχιστον δύο ακόμα άτομα, τα οποία επικοινωνούσαν με τους ενοίκους του διαμερίσματος της οδού Αρκαδίας στους Αμπελόκηπους.
Τα δύο κινητά τηλέφωνα εντοπίστηκαν ανάμεσα στα μπάζα κατά τη διάρκεια των ερευνών για στοιχεία.
Οι συγκεκριμένες συσκευές χαρακτηρίστηκαν επιχειρησιακές και φέρεται να τις χρησιμοποιούσαν ο 36χρονος στα χέρια του οποίου εξερράγη η βόμβα και η 33χρονη τραυματισμένη σύντροφός του.
Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στην οποία προέβησαν άμεσα οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι και οι δύο τηλεφωνικές συνδέσεις ήταν καταχωρημένες σε ονοματεπώνυμα ατόμων από το Πακιστάν. Το χρονικό διάστημα ανοίγματος των συνδέσεων έγινε από τις αρχές του καλοκαιριού έως και τις 31 Οκτωβρίου, που προκλήθηκε η έκρηξη.
Από αυτά τα κινητά τηλέφωνα, προέκυψε ότι ο νεκρός και η τραυματίας έκαναν επικοινωνίες με δύο άλλες τηλεφωνικές συνδέσεις, οι οποίες έγιναν για την οργάνωση και υλοποίηση της βομβιστικής επίθεσης που ετοίμαζαν.
Αυτές οι δύο τηλεφωνικές συνδέσεις, όπως φάνηκε από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, αντιστοιχούν σε άτομα υπηκοότητας από τη Συρία και το Πακιστάν.
Για να εξηγήσουμε την ορολογία «πακιστανικά» τηλέφωνα, είναι ουσιαστικά καρτοκινητά που έχουν ενεργοποιηθεί στο όνομα κάποιου αλλοδαπού, όχι απαραίτητα με τα πραγματικά του στοιχεία, αλλά σχεδόν απαραίτητα αγνώστου διαμονής. Με αυτόν τον τρόπο οι πραγματικοί χρήστες αυτών των κινητών κινδυνεύουν λιγότερο να εντοπιστούν, εφόσον οι συνομιλίες τους καταγραφούν από τον κοριό της ΕΥΠ. Είναι περιζήτητα σε κύκλους κακοποιών, ατόμων που έχουν απασχολήσει για τρομοκρατία, κρατουμένων που πίσω από τα κάγκελα της φυλακής εξακολουθούν να κινούν τα νήματα στη δράση μαφιόζικων οργανώσεων.