Ανατριχίλα προκαλεί η νέα υπόθεση βιασμού μίας 14χρονης στη Λέσβο. Το κορίτσι που βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση κατήγγειλε πως δύο άτομα την οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία και τη βίασαν, ενώ όπως έγινε γνωστό το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε παρέμβει για κακοποίηση της ανήλικης μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Όπως είπε στους αστυνομικούς η κοπέλα, οι δύο νεαροί 21 και 22 ετών τη βίασαν, βιντεοσκόπησαν την ειδεχθή πράξη τους και διοχέτευσαν το βίντεο μέσω διαδικτυακών λογαριασμών σε τρίτους.

Το ανήλικο κορίτσι, μόλις έμαθε για τη «διαρροή» του βίντεο, επιχείρησε να κάνει κακό στον εαυτό του.

Η 14χρονη νοσηλεύτηκε και, όταν εξήλθε του νοσοκομείου, κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι στα τέλη Αυγούστου οι δύο νεαροί την έβαλαν στο αυτοκίνητό τους και την οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία. Εκεί, όπως υποστήριξε, τη βίασαν και βιντεοσκόπησαν τις αποτρόπαιες πράξεις τους.

Ενδοοικογενειακή βία

Αρνούνται κάθε εμπλοκή τους στην υπόθεση οι δύο νεαροί

Οι δύο φερόμενοι ως δράστες αρνούνται κάθε εμπλοκή τους στην υπόθεση. Ένας εξ αυτών, μάλιστα, αρνείται ακόμα και τη συνάντηση με το 14χρονο κορίτσι.

Η πλευρά του 22χρονου, πάντως, ισχυρίζεται πως υπήρχε επικοινωνία μέσω μηνυμάτων με τη μαθήτρια, τα οποία θα δοθούν και στην Αστυνομία.

«Ζούσε μία ένταση στο σπίτι και η αναφορά που είχαμε είναι για περιστατικά κακοποίησης σωματικής και λεκτικής»

Για τις πληροφορίες που αναφέρουν πως το «Χαμόγελο του Παιδιού» το καλοκαίρι είχε δεχθεί αναφορά για κακοποίηση της 14χρονης μέσα στο σπίτι της μίλησε το πρωί της Τρίτης 15/10 στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πρόεδρος του οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος.

«Ζούσε μία ένταση στο σπίτι και η αναφορά που είχαμε είναι για περιστατικά κακοποίησης, σωματικής και λεκτικής, που ζούσε μέσα στο σπίτι. Μας είχαν πάρει τηλέφωνο και μας είχαν αναφέρει κακοποιητική συμπεριφορά μέσα στην οικογένεια. Είχε παρέμβει εισαγγελέας. Κάθε 4 ημέρες παιδιά δηλώνουν αυτοκτονικό ιδεασμό. Πάνω από 600 παιδιά έκαναν απόπειρες ανθρωποκτονίας τον τελευταίο χρόνο», είπε χαρακτηριστικά.

«Είπαν πως το ζητούσε από μόνη της, μιλάμε για ένα παιδί 14 χρονών, είναι βιασμός»

Για την υπόθεση μίλησε και ο Σταύρος Μπαλάσκας αναφέροντας πως οι φερόμενοι ως δράστες ισχυρίζονται πως η 14χρονη τους προέτρεψε.

«Είπαν πως το ζητούσε από μόνη της. Μιλάμε για ένα παιδί 14 χρονών. Είναι βιασμός. Ίσως επειδή είχε προβλήματα μέσα στο σπίτι της, η πράξη της να έχει έναν εκδικητικό χαρακτήρα προς τους γονείς της. Βεβαίως, είναι βιαστές, αλλά αλλάζει λίγο τα δεδομένα αυτό ως προς την ποινική κατάσταση, αλλά και την ψυχολογική φύση», συμπλήρωσε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής.

«Ο εισαγγελέας κάλεσε να λειτουργήσει η σύλληψη και μόλις άκουσε τις μαρτυρίες και είδε το υλικό δεν διέταξε τις συλλήψεις», πρόσθεσε κλείνοντας ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Η ψυχολόγος, Στέλλα Αργυρίου, από την πλευρά της σχολίασε: «Τα παιδιά δυστυχώς μεγαλώνουν σε κατάσταση βίας. Όταν στο σπίτι υπάρχει βία και δεν υπάρχει αποδοχή, το παιδί θα βγει έξω και θα αναζητήσει μία άλλη κυψέλη κοινωνικής ενσωμάτωσης. Γίνεσαι εύκολο θύμα».