Ο 28χρονος που δολοφονήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Κυψέλη από τα δύο ξαδέλφια του, ηλικίας 17 και 19 ετών, φέρεται να είχε παραδεχτεί στον πατέρα τους, ότι τα είχε κακοποιήσει όταν ήταν μικρά.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο Live News ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», υπάρχουν αναφορές ότι το θύμα της δολοφονικής επίθεσης, είχε λάβει προειδοποιήσεις από οικείους του να μην έρθει ποτέ από την Αλβανία στην Ελλάδα καθώς υπήρχαν φόβοι ότι τα δύο αδέλφια -που κατηγορούσαν τον 28χρονο για κακοποίησή τους- ίσως προχωρούσαν σε εκδικητική ενέργεια.

Κούγιας: Οι κατηγορούμενοι ζούσαν μια ζωή δυστυχισμένη

Για τις ιδιαίτερες όψεις της δολοφονίας αυτής μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο αδελφών, Αλέξης Κούγιας.

Όπως είπε, πρόκειται για πρωτοφανή περίπτωση. Ο Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε «υποδείγματα» τους δύο νέους, σήμερα φοιτητή και αριστούχο μαθητή αντίστοιχα.

«Κανείς δεν δικαιολογεί την πράξη τους με την έννοια της ατιμωρησίας, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά υπέβαλαν προανακριτικές απολογίες χωρίς δικηγόρο με ομολογία της πράξης, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο», είπε.

«Από τότε που συνειδητοποίησαν τι είχαν υποστεί, η ζωή τους ήταν δυστυχισμένη. Δεν θα είχαν κάνει ό,τι έκαναν, αν ο άνδρας δεν προσπαθούσε να διαγράψει αυτό που είχε κάνει εις βάρος τους και δεν επέμενε συνεχώς μέσω του instagram να τους συναντήσει. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι τα παιδιά πήγαν αμέσως με τα πόδια από τον τόπο διάπραξης στην Αστυνομία όχι με την παρότρυνση κάποιου αλλά με δική τους απόφαση, για να παραδοθούν.

Πρόκειται για ένα ανθρώπινο δράμα, εγώ στην καριέρα μου δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοια περίπτωση. Πρόθεση αφαίρεσης ζωής δεν είχαν, κι αυτό προκύπτει από το ότι δεν επεδίωξαν το ραντεβού οι ίδιοι, αλλά το θύμα. Όταν συνέβαιναν οι κακοποιητικές πράξεις, τα αγόρια ήταν 4 και 6 ετών, δηλαδή το θύμα είχε από τον καθέναν, 8 και 10 χρόνια διαφορά αντίστοιχα. Η οικογένεια προσπαθούσε να κρατήσει μακριά το συγκεκριμένο πρόσωπο και να απαλύνει τον πόνο τους. Το συμβάν δείχνει τι μπορεί να γίνει στην ψυχή μικρών παιδιών όταν στο περιβάλλον τους υπάρχουν τέτοιοι κακοποιητές» τόνισε ο Αλέξης Κούγιας.