Μετά από αναζητήσεις πέντε ημερών, συνελήφθη τελικά σήμερα ο 29χρονος αλλοδαπός που αναζητούσε η αστυνομία στο Ηράκλειο της Κρήτης για σωρεία διαρρήξεων στην περιοχή.

Ο δράστης είχε καταφέρει να διαφύγει τη σύλληψη μετά από καταδίωξη από αστυνομικούς, το περασμένο Σάββατο, στο Αρκαλοχώρι, όπου και συνελήφθη ο συνεργός του.

Λίγες ημέρες αργότερα, το βράδυ της Δευτέρας, ο 29χρονος «ξαναχτύπησε» κλέβοντας το αυτοκίνητο μίας 28χρονης, που στη συνέχεια βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή. Τελικά, εντοπίστηκε σήμερα να διαμένει σε παράπηγμα στη Γαρύπα και συνελήφθη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 22 Ιανουαρίου ο 29χρονος μπήκε στο σπίτι ενός 71χρονου, παραβιάζοντας ανασφάλιστο παράθυρο, και έμεινε εκεί έως και τις 24 Ιανουαρίου, καταναλώνοντας τρόφιμα και ποτά, προξενώντας φθορές αξίας περίπου 500 ευρώ, ενώ αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό σε κέρματα που βρήκε.

Στο παράπηγμα όπου διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κράνη, μία βαλίτσα, που περιείχε έγγραφα συμβόλαια, έντυπα εφορίας, αποδείξεις κ.λπ., η οποία ανήκε σε 84χρονο που είχε καταγγείλει στις 19 Ιανουαρίου την κλοπή της από άγνωστους που μπει στο σπίτι του, κουβέρτες και παπλώματα που είχε αφαιρέσει πριν από τρεις περίπου ημέρες από το σπίτι 50χρονου και μία μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας 31χρονου, την οποία είχε αφαιρέσει ξημερώματα της 25ης Ιανουαρίου.