Συμμορία ληστών άδειασε καταψύκτη ψιλικατζίδικου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, αρπάζοντας παγωτά, κρέατα και τρόφιμα, των οποίων η συνολική αξία ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.

Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνονται ο τριανταπεντάχρονος δράστης (κατηγορούμενος) και ο συνεργός του να προσεγγίζουν τα ψυγεία στο μίνι μάρκετ.

Όπως μεταδίδει η εκπομπή «LiveNews», οι δύο άντρες με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά τους πάνε πάνω από τους καταψύκτες. Η κάμερα ασφαλείας καταγράφει καρέ καρέ τις κινήσεις τους. Ο συνεργός με το καπέλο και το backpack μετακινεί την καρέκλα και ψάχνουν να βρουν με ποιο τρόπο θα καταφέρουν να διαρρήξουν τα ψυγεία.

«Ήρθα στο μαγαζί και τα είδα όλα ανοιγμένα, πεταμένα στο έδαφος. Μου άδειασαν την κατάψυξη όλη. Κατεψυγμένα κρεατοειδή, πίτες χωριάτικες, πίτσες, πατάτες προτηγανισμένες… τα πάντα, ό,τι είχα. Αξίας 1.500€», είπε η ιδιοκτήτρια του ψιλικατζίδικου.

«Μέχρι και φύλλο σφολιάτας, κανταΐφι… Όλα τα πήρε, όλα, όλα… Πού τα πήγε; Και τα έβαζε και στα κιβώτια, ό,τι χωρούσε η τσάντα του. Την τρίτη φορά έφερε βοηθό, γιατί ήξερε ότι είναι βαριά», πρόσθεσε.

Διέρρηξαν για τρίτη φορά το ίδιο ψιλικατζίδικο

Άλλες δύο φορές ο ίδιος άνθρωπος φέρεται να έχει διαρρήξει τα ψυγεία του συγκεκριμένου ψιλικατζίδικου.

«Μέσα σε μία εβδομάδα ήρθε τρεις φορές. Πάλι προσπαθούσε να ανοίξει τα παγωτά, πάλι μου πήρε καμια δεκαριά παγωτά, εικοσαριά, δεν έδωσα έκταση, δεν ενημέρωσα καν την αστυνομία. Τη δεύτερη όμως, λείπανε αρκετά παγωτά πάλι και κατεψυγμένα. Απλά δεν τα πήρε όλα. Και την τρίτη φορά τα αποτελείωσε, όλα τα πήρε, πήρε τα πάντα. Άδεια κατάψυξη ήρθα βρήκα».

Αφού πια φαίνεται να έχουν ολοκληρώσει το σχέδιό τους, μαζεύουν ένα κουτί με εργαλεία, την κούτα με τα κλοπιμαία και αποχωρούν ύστερα από 14 λεπτά.

«Ο κατηγορούμενός μου είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών», είπε ο Ιωάννης Μανδράου, δικηγόρος του κατηγορούμενου.

Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη και έχει πάρει προθεσμία να απολογηθεί.