Μια ώρα παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο ο γνωστός δικηγόρος που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια την, επίσης δικηγόρο, σύζυγό του τα ξημερώματα της Κυριακής. Αυτή την ώρα ο 52χρονος αναμένει την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα για την προφυλάκιση του ή όχι.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στα δικαστήρια λίγο πριν από τις 08:00 το πρωί, ωστόσο το κατώφλι της 18ης ανακρίτρια πέρασε λίγο μετά τις 09:30, οπότε και ξεκίνησε την απολογία του.

Στο πλευρό του βρίσκονται στενοί συνεργάτες του, η πρώην σύζυγός του, η κόρη του από τον πρώτο του γάμο και ο κουμπάρος του, γνωστός δικηγόρος, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσαν στην ανακρίτρια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες βράδυ η ανακρίτρια επισκέφθηκε στο σπίτι της συζύγου του κατηγορούμενου, η οποία στην κατάθεσή της φέρεται να επιβεβαίωσε τα ευρήματα του γιατρού που μιλά για ξυλοδαρμό.

Νωρίτερα σήμερα, οι πληροφορίες ανέφεραν πως ενώπιον της ανακρίτριας ο κατηγορούμενος ποινικολόγος φερόταν διατεθειμένος να ζητήσει συγγνώμη και να ομολογήσει τις πράξεις που διέπραξε σε βάρος της συζύγου του.

Ο δικηγόρος είναι αντιμέτωπος με το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης μετά την αναφορά που έκανε ο γιατρός ο οποίος εξέτασε την 37χρονη σύζυγό του στα επείγοντα του νοσοκομείου, όπου πήγε να εξεταστεί.

Σε βάρος του 52χρονου ποινικολόγου σχηματίστηκε δικογραφία, καθώς εφαρμόστηκε η πρόσφατη ειδική διάταξη που αφορά την ενδοοικογενειακή βία.

Η νεοπαγής διάταξη, που ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, υποχρεώνει τους γιατρούς να ειδοποιούν τις Αρχές, όταν κατά την εξέταση διαπιστώνουν ευρήματα που παραπέμπουν σε ενδοοικογενειακή βία, ανεξαρτήτως με το τι δηλώνει το θύμα.