Για την επίθεση που δέχτηκαν αστυνομικοί από Ρομά στο Χαλάνδρι και για την κλοπή του περιπολικού τους μίλησε το πρωί της Τρίτης 4/6 ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας. «Ο καταυλισμός είναι άβατο», τόνισε χαρακτηριστικά

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ο Σταύρος Μπαλάσκας υπογράμμισε πως «το ζήτημα αυτού του καταυλισμού έπρεπε να έχει λυθεί αστυνομικά, εδώ και χρόνια» και πρόσθεσε: «Την συγκεκριμένη ημερομηνία το Κέντρο Άμεσης Δράσης διέταξε περιπολικό του ΑΤ Χαλανδρίου, στελεχωμένο, με σειρά ιεραρχίας, από μία αστυφύλακα της συγκεκριμένης υπηρεσίας και έναν αστυφύλακα του ΑΤ Ψυχικού, να προσεγγίσει το σημείο, μετά από καταγγελία για διατάραξη, συγκεκριμένα για πολύ δυνατή μουσική σε ώρα κοινής ησυχίας, και να παρακολουθήσει το ζήτημα εκ του μακρόθεν».

«Στο πλαίσιο της αρμόδιας αστυνομικής τους κρίσης (και όχι κάποιας ενδεχόμενης απειρίας τους), τα δύο στελέχη προτίμησαν να προσεγγίσουν με το περιπολικό αρκετά κοντά στο σημείο, και να συνεχίσουν πεζή εκεί ακριβώς όπου, σύμφωνα με την καταγγελία, εξελισσόταν η διατάραξη. Καθ’ οδόν προς το σημείο αυτό άρχισαν να εκσφενδονίζονται πέτρες εναντίον τους.

Ανέφεραν την εξέλιξη στην ασύρματη επικοινωνία και τότε αναχώρησαν για να τους συνδράμουν, στελέχη της ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ, εναντίον των οποίων ο λιθοβολισμός συνεχίστηκε. Υπό τις συγκεκριμένες παραπάνω συνθήκες, ελήφθη από αρμόδιο υπαστυνόμο, προσωπική απόφαση να εγκαταλειφθεί το περιπολικό εκεί» εξήγησε ο Σταύρος Μπαλάσκας.