Την Κυριακή αναμένεται να συνεδριάσει τελικώς η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που θα εισηγηθεί τον οδικό χάρτη για την εκλογή προέδρου και την πραγματοποίηση του Συνεδρίου, μετά τη διπλή εκλογική ήττα του κόμματος και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του.

Οι τάσεις του κόμματος, «Ομπρέλα» και «Κίνηση Μελών», αναμένεται να συνεδριάσουν νωρίτερα – πιθανότατα το Σάββατο- ώστε να αποφασίσουν τη στάση που θα κρατήσουν σχετικά με τις επικείμενες διαδικασίες.

Έφη Αχτσιόγλου για Τσίπρα: «Θα παραμείνει ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο»

Την πρώτη της ανάρτηση μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία θεωρείται από πολλούς το φαβορί για τη διαδοχή της.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι και θα παραμείνει ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα και για την Aριστερά παγκοσμίως» αναφέρει χαρακτηριστικά η βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθήνας.

Και συνεχίζει: «Σε συνθήκες εξαίρεσης, σε μια γωνιά της Ευρώπης, ηγήθηκε μιας πρωτόγνωρης πολιτικής ανατροπής, φέρνοντας την Αριστερά στην κυβέρνηση. Ταυτόχρονα έδειξε πως ένας άνθρωπος χωρίς δεσμούς και εξαρτήσεις από τους «νόμιμους ιδιοκτήτες» της χώρας μπορεί να γίνει πρωθυπουργός.

Αγωνίστηκε, διαπραγματεύτηκε και μετά από μια μεγάλη διαδρομή γεμάτη νίκες, ήττες, υποχωρήσεις, επιταχύνσεις και φρεναρίσματα δικαιώθηκε. Στήριξε τον κόσμο της εργασίας, έβαλε στο επίκεντρο τους πολλούς, την ανθρωπιά, τα δικαιώματα. Πήγε κόντρα στο ρεύμα του εθνικισμού, του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας. Έδειξε έναν άλλο δρόμο για την πολιτική και τους πολιτικούς. Δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος όταν έπρεπε να υπερασπιστεί αξίες και αρχές. Και αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο μάθημα που μας έδωσε.

Μαζί του θα συνεχίσουμε να δίνουμε αγώνες για τους πολλούς, για έναν κόσμο ισότητας και ελευθερίας, για μια κοινωνία αξιοπρέπειας».

Διαψεύδει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Ένα από τα ονόματα που έχουν ακουστεί στην κούρσα της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι και εκείνο του άλλοτε κυβερνητικού εκπροσώπου της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Οι φήμες για «ολική επαναφορά» του Γαβριήλ Σακελλαρίδη «φούντωσαν» μετά την επανεμφάνιση του τελευταίου λίγες μέρες πριν τις δεύτερες εκλογές, όταν και πολλοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν πως με την ανάρτησή του δήλωσε «παρών» για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας πάντως στον Real FM ξεκαθάρισε πως «δεν ενδιαφέρομαι να είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα θέσω υποψηφιότητα». Ερωτώμενος πάντως αν θα παραμείνει στα κοινά και αν θα ασχοληθεί ενεργά με τη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως «Το αφήνω ανοιχτό, θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις. Δεν το αποκλείω» απάντησε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.