Στη Μολδαβία βρίσκεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προκειμένου να λάβει μέρος στη 2η Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

Κατά την άφιξή της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Βρίσκομαι στη Μολδαβία, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στη 2η Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, που γίνεται στη σκιά της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Αντικείμενο της σημερινής συνάντησης, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν ηγέτες από περίπου 50 χώρες, είναι η προώθηση του διαλόγου και της συνεργασίας για την ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ευρώπη. Η πραγματοποίηση της Συνόδου στο Κισινάου καταδεικνύει την απόλυτη στήριξή μας στη Μολδαβία και στην Πρόεδρο Sandu».

Να σημειωθεί ότι στη Μολδαβία έφθασε και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο οποίος θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών επαφών. Μάλιστα η παρουσία του δεν είχε επιβεβαιωθεί εκ των προτέρων, ωστόσο ήταν ο πρώτος ηγέτης τον οποίο υποδέχθηκε στο κόκκινο χαλί η Μολδαβή πρόεδρος Μάγια Σάντου. «Στηρίζουμε τη Μολδαβία και τον λαό της που βρίσκεται σε διαδικασία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στηρίξατε τον λαό μας, τους πρόσφυγές μας που έφυγαν τις πρώτες ημέρες του πολέμου και δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ», υπογράμμισε ο Ζελένσκι για να καταλήξει λέγοντας πως: «Το μέλλον μας είναι στην ΕΕ. Η Ουκρανία είναι έτοιμη να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ».