Την πρώτη της συνέντευξη μετά την ανακοίνωση Μητσοτάκη, έδωσε η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, Ειρήνη Αγαπηδάκη μιλώντας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και στην Κατερίνα Παναγοπούλου.Η πρώην Γ.Γ Δημόσιας Υγείας

«Η πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο αποτελεί μία εξαιρετική τιμή που μου έκανε ο πρωθυπουργός, ο οποίος και δίνει ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους. Η κίνηση συμβολίζει πολλά, μάς δόθηκε η ευκαιρία να προσφέρουμε πολλά στην κοινωνία. Η γενιά των 40 πρέπει να προσφέρει αυτά που μπορεί στη χώρα μας».

Σε ερώτηση για τον χώρο της Υγείας είπε χαρακτηριστικά πως «η χώρα βρέθηκε στην πανδημία μετά από 10 χρόνια κρίσης, καταφέραμε να ενισχύσουμε το ΕΣΥ αυτά τα χρόνια και επιπλέον ενισχύσαμε τους μισθούς των υγειονομικών, ενώ για το αύριο της Υγείας είπε: «Πρέπει να στηριχθούμε πια σε δύο πυλώνες, την πρόληψη και τις μεταρρυθμίσεις, όπως π.χ με τον προσωπικό γιατρό. Διαφορετικά δε θα μπορέσουμε να δούμε τον χώρο της Υγείας όπως επιθυμούμε».

Όσον αφορά τα σχόλια περί… ακροκεντρώας που τη χαρακτήρισαν κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Αγαπηδάκη «δεν πρέπει να επιστρέψουμε ξανά σε αυτούς τους καιρούς της τοξικότητας. Υπάρχουν νέα κοινωνικά αιτήματα, η κυβέρνηση έχει σχέδιο και πόρους».

«Έχουμε πολλές ομάδες πληθυσμών που δεν έχουν πρόσβαση σε παιδεία και υγεία, αλλά είμαστε εδώ και έχουμε σχέδιο για την επόμενη ημέρα», τόνισε, η επικεφαλής τους ψηφοδελτίου Επικρατείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Με την επιλογή της ως επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας υποστηρίζεται η έμφαση που δίνει η Κυβέρνηση στην αναμόρφωση του ΕΣΥ.