Τη θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς σχετικά με την κατάσταση στη χώρα μας, αλλά και τις θέσεις του κόμματός του ξεκαθαρίζει ο Φώτης Κουβέλης. Σε συνέντευξή του στο «newspost.gr» μιλά για την εναλλακτική πρόταση του κόμματός του και όσα έχουν ακουστεί κατά καιρούς γι’ αυτό.

Σε ερώτηση σχετικά με πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ σε κυβερνητικό επίπεδο πλέον (καθώς σε επίπεδο αυτοδιοίκησης έγινε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ξεκαθαρίζει ότι «Δεν πάσχουμε από κανένα κυβερνητισμό. Μας ενδιαφέρει όμως, ως υπεύθυνη Αριστερά, το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος. Οι διαφορές μας, οι αντιθέσεις μας στην κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ δεν αφήνουν περιθώρια να αξιολογήσει κάποιος σοβαρά τα όσα σκόπιμα και υποκριτικά προβάλλουν δυνάμεις της άλλης Αριστεράς για δήθεν διάθεση συνεργασίας της Δημοκρατικής Αριστεράς με το ΠΑΣΟΚ».

Όσον αφορά την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της συναίνεσης, η οποία αναμένεται να εκδηλωθεί τις επόμενες ημέρες ο Φώτης Κουβέλης τονίζει ότι «Η Δημοκρατική Αριστερά είναι παρούσα σε όλα τα πεδία διαλόγου, όταν αυτά αφορούν τη χώρα, την κοινωνία και τους πολίτες. Ακούμε και διαβάζουμε για τις συναντήσεις που θα κάνει ο πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς. Τις αναμένουμε. Σε ό, τι μας αφορά θα πάμε και θα καταθέσουμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο θέσεων. Η παρουσία, όμως, στο διάλογο, δεν σημαίνει συναίνεση στις κυβερνητικές πολιτικές που ασκούνται έως σήμερα και με τις οποίες είμαστε αντίθετοι και τις αντιπαλεύουμε».

Τέλος, ξεκαθαρίζει τη θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις εργασιακές σχέσεις και την αποδόμησή του. «H υπερίσχυση της επιχειρησιακής σύμβασης έναντι των κλαδικών συμβάσεων, είναι ένα ακόμη χτύπημα στην αμοιβή της μισθωτής εργασίας. Θα σημάνει επίσης την ανάδειξη αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των μικρών, των μεσαίων και των μεγαλύτερων επιχειρήσεων και θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στους πόρους των ασφαλιστικών ταμείων».