Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου και του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υπό τον Αλέξη Τσίπρα που είχε ως αντικείμενο την οριστικοποίηση της τακτικής που θα ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει των κοινοβουλευτικών εργασιών που θα αφορούν την υπόθεση των υποκλοπών.

Τα στελέχη του κόμματος αντάλλαξαν απόψεις μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την επιστροφή τους από τις θερινές διακοπές και σύμφωνα με πληροφορίες θα καλέσουν την κυβέρνηση και τον διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών να απαντήσουν υπεύθυνα εάν έχει μισθωθεί το κακόβουλο λογισμικό Predator προκειμένου να προβαίνει σε παράτυπες συνακροάσεις. Η Κουμουνδούρου θα ζητήσει επίσης να απαντηθεί εάν παρακολουθούνταν και άλλοι πολιτικοί εκτός από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη.

Τα συγκεκριμένα ερωτήματα αναμένεται να τεθούν και στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Αλέξης Τσίπρας

Επίσης το κόμμα αναμένεται να ζητήσει, το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής που θα συσταθεί, να απαρτίζεται κατά πλειοψηφία από βουλευτές της αντιπολίτευσης. Κάτι τέτοιο είχε ζητηθεί και όταν συγκροτήθηκε η Εξεταστική για τη λίστα Πέτσα και τη χρηματοδότηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης από την κυβέρνηση, αλλά δεν είχε γίνει δεκτό από τους βουλευτές της πλειοψηφίας. Το σκεπτικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως δεν μπορείς σε υποθέσεις που αφορούν την κυβέρνηση, το πρωί εταιρειών να απαρτίζεται στην πλειοψηφία του από βουλευτές της Ν.Δ. που θα επιχειρήσουν απαλείψουν τυχόν κυβερνητικές ευθύνες.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην πλατεία Κουμουνδούρου, μετείχαν μεταξύ άλλων η Όλγα Γεροβασίλη, η Ράνια Σβίγκου, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Νάσος Ηλιόπουλος, η Έφη Αχτσιόγλου, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Παππάς, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Ρένα Δούρου και ο Γιώργος Βασιλειάδης.