«Υπάρχει ευρύτερη συναίνεση στο να γίνει τέμενος. Είναι δικαίωμα. Και θα υπάρξει προσωρινός χώρος για την λατρεία των μουσουλμάνων», δήλωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, με αφορμή ερώτηση του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Ο Γιώργος Παπανδρέου υπενθύμισε μάλιστα ότι η δημιουργία τεμένους ήταν δέσμευση του πατέρα του πριν 25 χρόνια και χαρακτήρισε ντροπή τη μεγάλη αυτή καθυστέρηση.

Ανέφερε ακόμα ότι η έλλειψη λατρευτικών χώρων τους αναγκάζει να βγαίνουν στα πάρκα και να φαίνεται ένα φυσιολογικό γεγονός ως διαμαρτυρία. Υπάρχει ανάγκη για ευνομία σε αυτόν το τομέα», τόνισε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. παρέθεσε δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα», που εκδίδεται από τον Όμιλο Λιβάνη, σύμφωνα με το οποίο πάνω από 5000 Αφγανοί Ταλιμπάν σχεδιάζουν εξέγερση και έκρηξη στην Αθήνα .

«Γράφονται συγκλονιστικά πράγματα, ότι υπάρχουν εδώ οργανώσεις που έχουν άμεση σχέση με ξένα κέντρα και ομάδες που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα.

Οι τούρκικες μυστικές υπηρεσίες όπως φαίνεται, έχουν αποκτήσει εδώ και καιρό επαφή με επαφή με φανατικούς φονταμενταλιστές που δρουν στα τζαμιά της Αθήνας και της επαρχίας», υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης.