Μια πολιτική κόντρα από τα παλιά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η ομιλία του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Βουλή και ειδικά η εμφάνιση του μαχητή του Αζόφ. Ακόμα και ένα 24ωρο μετά, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση έβγαλαν τα όπλα από τα θηκάρια και γύρισαν τον χρόνο πίσω θυμίζοντας παλιές πολιτικές αμαρτίες ο ένας στον άλλον. 

Η αντιπαράθεση «φούντωσε» ξανά το απόγευμα της Παρασκευής, όταν το κυβερνών κόμμα με μια ανακοίνωση – φωτιά επιτέθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι ταυτίζεται με τις απόψεις του Ηλία Κασιδιάρη για το ουκρανικό.

«Κάποιοι εφευρίσκουν διαρκώς δικαιολογίες και προσχήματα προκειμένου να κρύψουν αυτό που είναι προφανές από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία: ότι είναι με τον Πούτιν», τόνιζε στην ανακοίνωσή της η ΝΔ. Και συνέχιζε: «Η χθεσινή απουσία από τη Βουλή, ΚΚΕ, Ελληνικής Λύσης, ΜεΡΑ25 και η παρουσία-απουσία του ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε καθαρά σε όλους ποιοι είναι με το μέρος εκείνων που υπερασπίζονται τη χώρα τους και ποιοι είναι με τον εισβολέα και δεν βγάζουν μιλιά για τις δολοφονίες αμάχων, τις φρικαλεότητες, την καταστροφή. Και λένε τα ίδια που λέει στην ανάρτησή του ο καταδικασμένος Η. Κασιδιάρης. Η “πάνω πλατεία”, συναντιέται ξανά με την “κάτω πλατεία”. Μόνο που το 2022 δεν είναι 2012».

Η απάντηση δεν άργησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έσπευσε να θυμίσει ότι «άλλοι φορούσαν τις περικεφαλαίες μαζί με τον Κασιδιάρη εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών». Επιπλέον, η Κουμουνδούρου επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι «δημιουργεί για μία ακόμη φορά τεχνικούς διχασμούς για φτηνούς μικροπολιτικούς σκοπούς».

Η Πειραιώς σήκωσε και πάλι το γάντι και φρεσκάροντας την μνήμη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Καταλαβαίνουμε την ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ όταν του θυμίζουμε:

-Με ποιους ήταν αγκαλιά στις πλατείες.

-Ότι συγκυβέρνησε αρμονικά με τους ΑΝΕΛ και τον υποστηρικτή του Πούτιν Π. Καμμένο.

-Ότι οι υπουργοί του χειροκροτούσαν από την πρώτη σειρά την απόπειρα να στηθεί μηχανισμός ρωσικής προπαγάνδας στην Ελλάδα με επικεφαλής τον εκλεκτό τους Κ. Βαξεβάνη. Σήμερα βρίσκεται ξανά αγκαλιά με τους υποστηρικτές του Πούτιν. Θα του επαναλάβουμε λοιπόν ότι το 2022 δεν είναι 2012».

Η πόλωση και η γλώσσα που είδαμε να χρησιμοποιείται χθες ανάμεσα στα δυο κόμματα εξουσίας, δείχνει ότι στο δρόμο προς τις εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν, ολοένα και θα εντείνονται  οι εντάσεις και οι σκληρές αντιπαραθέσεις. Στο Μέγαρο Μαξίμου και κατ’ επέκτασιν στην Πειραιώς δηλώνουν αποφασισμένοι να μην μένει τίποτα αναπάντητο.